Tilbake i "sporet" ...

Heisan !

Da er det sannelig på tide med et innlegg igjen. Det har vært godt med en pause, tiden og overskudd strekker ikke til som man skulle ønske så da må man prioritere.

Mange lurer på hvordan det går i huset og det skal jeg fortelle litt om i denne posten.
I år er det tydelig at vi har prioritert annerledes og ting har tatt mye lengre tid.

 Vi holder på i gangen i 1 etage og det har vært mye snekker arbeid som har falt på Jostein.
Trappen i mellom etagene er ferdig som du kansje har fått med deg. Det har vært mye arbeid å male den og det har gått over flere etapper. Siste strøk på trappen vangene ble gjort for halv annen uke siden. Jostein malte når jeg hadde stand med Forever produkter.
Dessverre hadde Jostein et uhell pga av en sviktende arm som i refleks veltet maling spannet utover to trappe trinn så den ferdige osmo behandlede trappen har nå to trinn med malings slør 🙈 Det var en skikkelig nedtur der og da men vi må jo bare pusse ned og fikse det.

*

I gangen er det klart for fliser, tapet og selvfølgelig et eget komponert "verk " !
Jeg hadde et ønske om å lage "gammeldagse speiler" på nederste del av veggen, det er ikke så enkelt å få tak i ferdig så nå har snekker mannen min fått i oppdrag og lage dette. Ingen enkel oppgave når kona i hus er meget nøye på utførelse og material valg...men sammen finner vi ut av det.

Lurer du på hva jeg mener med speile ?
Se bilde under så ser du et googlet bilde med eksempel.


Størrelsen på våre speiler er tilpasset etter våre behov. De blir ikke helt like som over heller.


Rutene på ytterdøra skal jeg forresten bytte farge på for at de skal matche flisene vi har valgt til gangen 😊 Jeg må opp på XL bygg og måle farge på flisen og kjøpe en malings boks. Skal også bruke samme farge på døren som du ser lengre ned i innlegget.
Jostein snekrer og jeg holder på med en gammel dør som vi fant skjult inni en vegg under renoveringen. Døren er en gammel dør som befant seg inni veggen som ble revet midt i gangen vi holder på med. I hullet som er åpnet på bildet under befant den eld gamle døren seg. Veggen var tett og det var ikke noen gjennomgang der.


Døren ønsket jeg å bevare og den skal nå brukes inn til boden vi har laget i gangen. Jeg har pusset den ned litt. Det er gammel linolje maling som er på den. Når jeg pusset kom det fram 3 typer farger på gammel linolje. En oker gul , en rødbrun og en mint grønn. Fargene stammer tilbake til ca Klassisismen som var på 1780-1850 tallet.
Den mint grønne fargen har kode : S 1020-B90G


Jeg har til nå erfart at å grunne på linoljemaling er det beste alternativet Oljemaling. Nordsjø har heldigvis olje grunning i sortimentet sitt.
Jeg har prøv vannbasert men da har det begynt å "boble"....! Hør med en malings ekspert om du skal pusse opp veldig gamle hus og male på linolje maling.


Så sånn er ståa her ! Flisene kom med lastebil i går. De er bestilt hos Dekorflis i Ålesund.Gleeeder meg til fliselegging. Blir en stund til enda for først er det "speilene" på veggen.

Vi er ihvertfall tilbake i sporet og skal bli ferdige med gangen utover høsten....

Takk for au du besøkte bloggen.

Ønsker deg en kjempefin Onsdag og uke videre.

- Mona / @behindabluedoor
  Facebook


Kommentarer

Populære innlegg