Tråden ble hel 🔗

Heisan !

Tenkte det var på tide med en oppfølging til mitt forrige innlegg. Jeg starter med å takke alle som leste innlegget, det var helt overveldende hvor mange som fant det interessant å lese !
For meg ble det en naturlig del å dele den historien på bloggen. Det finnes mange personer rundt i samme situasjon, personer som mangler noen svar på ting i familie treet.
Noen bryr seg ikke om å finne ut av ting mens andre vil VITE !
Har du ikke lest vår historie så trykk på linken HER og les innlegger før du leser dette nedover her.

Det har skjedd mye siden sist jeg skrev.
Først og fremst vil jeg dele et bilde av min mormor når hun var ung og hennes pappa når han var ung. Jeg har satt i sammen en collage.
Faren til mormor het John Johnsen Egeland nå som det det er offentlig det meste om dette så er det okei å legge ut navn.
John J Egeland giftet seg med Anna Olsdotter Lindefjell som kom i fra Lindeland.
De fikk 4 barn sammen, John, Olaf, Erling og Helene.


Mormor hadde altså 4 halv søsken, 3 brødre og 1 søster som hun ikke viste om. Brødrene er døde men søsteren lever fortsatt. Søsteren, mannen hennes og datteren kom hjem i fra USA 30 Juni for å feriere i Kvinesdal.
Tidspunktet kunne ikke passet bedre så det var liksom "ment to be" !
Søndag 2 Juli dro Jostein og meg til Fjotland for å hilse på de nye slektningene og bli litt kjent.
De bor i Fjotland under sitt opphold i Kvinesdal.
I det lille koselige huset hvor min oldefar og mamma sin morfar hadde bodd med sin kone ble vi invitert inn og vi ble sittende i nesten 3 timer. Det var så rart...tenk at jeg satt der med min mormor sin halv søster. De hadde samme pappa. Det var mange tråder vi forsøkte å nøste opp i men det forblir alltid noe man ikke får svar på !
Det var fantastisk å ha fått lov å besøke hjemmet min oldefar bodde i og som han faktisk også bygget selv. Først bodde han på gården til høyre for å deretter bygge seg et mindre hus til han og konen når de ble pensjonert. Da overtok den ene sønnen gårdsbruket ! Husene er fortsatt i familien.


På bildet under er det mamma sin tante Helene i midten, mamm sitt søskenbarn Arlene og meg. I bakgrunnen på bildet skimtes min Oldefar og hans kone Anna ♥︎


3 Juli hadde mamma bursdag og da samlet vi oss på Tjørsvågheimen i peisestuen. Nye familiemedlemmer var invitert så mamma sko få muligheten til å hilse på noen av dem som vi allerede hadde hatt gleden av å møte.
Heldigvis så var mamma såpass i form den dagen at dette lot seg gjennomføre. Det ble en spesiell dag med mye snakk rundt alt dette som var blitt oppklart på så kort tid. Mamma fikk hilst på sine nye tante som bare er noen få år eldre, en filletante og nye søskenbarn. Vi spiste kake, pratet og koste oss.

* Mamma og sin nye tante Helene Bakke ( bilde) . Ettersom mormor ble født i 1915 og foreldrene var veldig unge så er det et stort hopp i alderen når en tenker på Helene for hun er den yngste og er født i 1939 vist jeg fikk oppgitt riktig. Mormor var 24 år når Helene ble født.


 Høyre side bildet under :
Jostein, Alf ( pappa) , Anne Sofie (mamma) , Helene bakke, Meg ( Mona ) og på enden min sønn Andrè .
Venstre Side:
Inger Marie Egeland ( Kona til Einar) , Einar Egeland, Anne Lise Egeland ( mamma til Einar og Irene), Irene Egeland, Arlene Bakke Rutuelo og Alfred Bakke ( faren til Arlene og mannen til Helene ).

* Mamma og tanten Helene ( bildet under )


 *  Mamma,  Helene Bakke ( Tante) og Filletante Anne Lise Egeland bak.

* Mamma sine søskenbarn Arlene Bakke Rutuelo ( bak) , Einar Egeland og Irene Egeland som er søsken.

 Etter selskapet ble våre nye familie medlemmer med og fikk se hvor mamma bor på "heimen", et av mamma sine søskenbarn ba for henne på rommet noe som ble en sterk opplevelse for oss andre i rommet og tårene trillet ♥︎
Det ble en ettermiddag vi aldri vil glemme.

En ting jeg må bemerke som vi snakket om i selskapet. Pappa fortalte om Knaben bua som stod på Knaben gård i den tiden hvor Oldemor bodde der. Knaben bua ble brukt til mye forskjellig, blant annet som overnatting for arbeidere på gruven. Når huset på Knaben og innventar sko selges så var det auksjon der. Mye av møblene fra Knaben bua ble kjøpt av Kenneth Trælandshei. Kenneth fikk tilbud om å demontere Knaben bua og ivareta den og det har han gjort. Han har flyttet Knaben bua ned på sitt hjemsted Raustad hvor den er satt opp i restaurert tilstand. I denne bua har Kenneth møbler som ble kjøpt på auksjonen. Kenneth er utrolig flink til å ivareta historie.
Pappa nevnte til våre nye familie medlemmer at denne bua burde de sett under sitt opphold i Norge.

Det rare var da at kun 2 dager etterpå under et kaffe besøk på Nico i Kvinesdal så var Kenneth også på Nico på samme tidspunkt. Kenneth gikk bort og hilste på personene ettersom han hadde fått med seg på Facebook at tingene var nøstet opp i...
De kom i prat og gjengene ble invitert med ned til Raustad og se på Knaben bua. Er det ikke rart ???
2 dager før satt vi og snakket om dette og så går det "troll i ord" og plutselig så ser jeg bilder på Facebook at de har besøkt våre gamle "røtter i form av historie" ....det var liksom bare "ment to be" nok en gang.
Kenneth ringte meg den ettermiddagen og fortalte om deres møte. Han kunne også fylle inn noen gjenstående biter i pusle spillet ettersom han kjente Oldemor " Fia" og mormor sin halvbror "litle Ola" veldig godt.

( bildet under er tatt av Arlene Bakke , det er Knaben bua )


Det er spesielt egentlig hele "greia" !

I går var det familieselskap i Kvinesdal og vi var invitert. Kenneth ble også invitert for å kunne bistå med litt historie til den nye slekten.
Det var god mat, kaffe, kaker, prat, latter og morro. 
For en flott familie. Vi var ca 25 stk og det var mange som manglet som ikke hadde anledning å komme men slik er det jo alltid.


Jeg ble spurt om å fortelle historien i fra det startet og hvordan alt dette gikk til foran alle disse personene. Jeg har aldri vært en taler eller en person som har stått foran å snakket for mange mennesker men jeg tok utfordringen og fikk en ny personlig utvikling for meg selv og det er jeg stolt av da. 
Det gikk veldig bra, noen tårer ble felt men slik er det jo bare for dette har vært en følsom reise inn i  familie historien. 

Vi har fått en ny familie, en fantastisk flott familie. Det er ikke tatt for gitt at alle ønsker en like velkommen i en slik situasjon men vi har vært heldige. Vi har blitt tatt imot så utrolig bra og vi er så utrolig takknemlige. En stor takk til dere alle og takk til Inger Marie og Einar som åpnet sitt hjem for sin familie og for oss nye og beriket oss med en flott dag i går 9 Juli. 

* Pappa, Lene ( min søster) og meg på bildet under tatt i familieselskapet i går .Nå gleder vi oss over alle nye bekjentskap og ikke minst at vi kansje legger turen over til Usa en dag for å besøke nye slektninger der ♥︎
Til slutt vil jeg dele et bilde av mamma når hun var 60 år gammel og frisk. Livet med kols har satt sitt preg på kroppen med tanke på mye medisiner. Kroppen endres og man forandrer seg mye ! Uansett om mamma er litt større nå en den gang så er hun akkurat like fin og vi er like glad i henne. 
Husk å ta vare på deg selv mens du har muligheten, livet kommer ikke...det er NÅ ! Ting kan endres med tiden og sykdommer kommer snikende. Mitt tips til deg som røyker...stump røyken og ta vare på deg selv mens du fortsatt har muligheten, det er ikke enkelt men det er et valg om en bedre helse. Nøl ikke med å løse opp i familie historie dersom det er "noe som mangler ", det er mitt råd til de av dere som er i lignende situasjon. 

Et nytt kapitel er i gang i vår familie ♥︎


Takk for at du leste.
Klem fra en takknemlig Mona  (Tobiassen Ersdal )

Kommentarer

Populære innlegg