Salte Mandler..mmmmm !

Hei..

Jeg har laget salte mandler, utrolig enkelt og kjempegodt. Passer godt på bordet som snacks til advent/jule tiden =)

Her er oppskriften vist du har lyst og prøve deg.

Ingredienser:
500 gram mandler
2 ss olje
Salt

Skold mandlene og la de tørke på en stekeplate en dag eller to.
Rist dem lett i stekeovnen på 200 grader i ca 10-min minutter, til de er 
sprø og lysebrune.


Avkjøl mandlene og ha de i en brødpose og ha i 1 til 2 ss olje og fordel dette.
Tilsett deretter 1 til 2 ts salt som du fordeler i posen.
Serveres gjerne i et fint glass på bordet.

Velbekomme =)


Nå er det kun få dager igjen til advents tiden tar til for fult.
Jeg gleder meg til det og håper at jule stemningen vil komme litt da.
Jeg lager ikke så mye små kaker til jul men heller noe god konfekt og når man putler 
litt på kjøkkenet så kommer jo jule stemningen litt etter litt =))

Hvordan er det med deg?
Er du godt i gang med juleforberdelser?

I mitt forrige innlegg skrev jeg ta jeg sko besøke en liten butikk på Hidra.
Det gjorde jeg og men bildene derimot ble så gule og jeg liker ikke gule bilder.
Det er vanskelig med lys forholdene i mange butikker og da blir bildene deretter.
Får se om jeg velger å vise noen etterhvert =))

Ha en kjempefin dag og uke videre.
Kommentarer

 1. Marit Sørensen Kvinlaug23 november, 2011

  Kjempeflott sia du he Mona :)
  Ha ei fin førjulstid!

  Klem Marit

  SvarSlett
 2. Å, så deilig det så ut, dette skal jeg prøve ut i år :) Takk for oppskrift!
  Klem

  SvarSlett
 3. Åååå dette så virkelig godt ut. Dessuten kan det jo betraktes som litt sunnere julegodteri- LIKER

  SvarSlett
 4. Mmmm...! Salte mandler det har jeg jammen glemt at jeg faktisk kan lage. Ikke det at det er så vanskelig men har liksom en liten "mental sperre" mot å begi meg ut på helt ukjente prosjekter i denne kategorien. Salte mandler er kjempegodt:) Kos deg og ha en fortsatt fin uke :)

  SvarSlett
 5. Hei Mona min venn :)
  Tusen takk for oppskrift på salte mandler, dette ser veldig god ut! – og ikke minst dekorativt… Så koselig bilde av deg og din mann der dere sitter ved kjøkkenbordet ღ Makroner har jeg ennå til gode å lage – vet ikke om jeg har energi eller tid til det før jul – men det skal definitivt prøves en gang ღ takk for oppskrift og herlig bilder… Håper du ellers har det bare bra :) – her hos meg er det veldig tungt for tiden, sliter veldig – men prøve å gjøre noe kreativt – for meg er det veldig godt når jeg får gjøre det… Ikke så flink da i disse periodene til å legge igjen noen ord til mine bloggvenner – men, slik er det bare :) Nå prøver jeg å få ryddet og vasket her hjemme til desember setter inn, slik at jeg kan gjøre litt koselige og kreative ting utover julemåneden ღ håper bare at jeg har energi igjen da, hihi… Jeg titter innom i alle fall hver gang jeg ser nye innlegg fra deg :) ….ønsker deg en fortsatt fin uke og 1. søndag i advent som kommer ღ Stor klem til deg min venn – Mette -

  SvarSlett
 6. Nam det så skikkelig godt ut, takk for tipset.
  Ønsker deg en koselig adventstid.
  Anita:-)

  SvarSlett
 7. Kanskje litt rart, men tror ikke jeg har hørt om salte mandler før... Så veldig godt ut da, så kanskje det prøves ut etter hvert :)

  Kos deg med adventstiden som snart kommer!

  SvarSlett
 8. Hei Mona

  Jeg er helt enig...mmmmm
  Håber du har det bra..

  Knus
  Annette

  SvarSlett
 9. Hei kjære Mona.

  Håper alt står godt til med deg og at du ikke sliter deg ut med alle juleforbredelsene.
  Mmmm disse mandlene så jo kjempegode ut, har ikke prøvd salte mandlene før. Kanskje det var en ide. Lurte på om jeg skulle lage brente mandler en dag.
  Ha en flott kveld

  Stor klem

  SvarSlett
 10. Hei;)
  Her har vi også laget første runde med salte mandler denne uka. Kjempegodt!
  Bruker samme oppskrift som deg men har på olje og salt før de puttes i ovnen.
  Ett døgn igjen, så er det advent;)

  God helg fra Ann-M.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid og la igjen en hilsen til meg =)

Populære innlegg