Enkelt og godt =)

Heisan...

I dag "glimter" jeg innom for å dele en oppskrift med dere!  Som skrevet i et tidligere innlegg så er det litt baking i hus sånn innimellom. Jeg har lagt min elsk på Bagels som er godt både til frokost, lunsj og kvelds for ikke å snakke om som niste pakke til sønnen min når han er på skolen. Bagels inneholder lite fett så en kan trygt spise de med god samvittighet =)

Her får du oppskriften jeg bruker dersom du får lyst og prøve :

ca. 16 stk.

60 gr. smør/margarin
4 ss. sirup (funker greit med både lys eller mørk sirup)
30. gr gjær
3 dl. lunkent vann
2 ts. salt
200 gr. sammalt grovt hvete
400. gr hvetemel

Bland smør, sirup,gjær(oppløst i lunkent vann) og salt i en food prossesor. Kjør blandingen jevn og fast og slipper bollen. Sett den tildekket på et lunt sted i ca. 1 time eller til den har hevet seg dobbel størrelse.
Kna deigen og del den i 16 like emner. Trill dem til boller som trykkes litt flate. Lag et hull i hver bolle ved å trykke tommelen igjennom sentrum. Lag hullet enda litt større ved å svinge bollene rundt fingeren. Hullet vil bli noe mindre ved heving så gjør derfor hullet større enn du hadde tenkt.
Ringene settes på en melet plate under klede i ca. 10 min.


Pensle bollene med pisket egg. Jeg pensel før heving og bruker sesam frø på toppen...

Stekes på 200 grader i ca. 25 min på nederste rille.


Hullet i midten har en tendes til å forsvinne på mine bagels men de er like gode =))))

Fyll dem med det du måtte ønske og nyt!!!!!Kan fint fryses !

Nå er det snart helg igjen dere, ukene flyr!
I dag fikk jeg ganske litt vår fornemmelse ute og om ikke lenge så kommer "gåsungene" på trærne.
Herlig tid vi har i møte!

I kveld er det tv kveld i hus.
Hellstrøm, Berserk og Herlige hjem...
Berserk er min favoritt=)
Gleder meg!

Ha en kjempefin ettermiddag/kveld og fortsatt fin uke.
Vi blogges!

Heidå!

Populære innlegg