Planlegge kjøkken !

Heisan !

Håper du har hatt en flott helg.
Her har vi feiret bursdag til sønnen min og meg selv med lett mat og kake. En travel men fin helg.
Kjenner jeg er litt redusert i dag så det passer fint å "kulàn" litt med et blogg innlegg.
For en interiør glad person som bla. meg så er kjøkken et viktig tema i et hus.
Plassering av kjøkkenet i "prosjektet" vårt var et tidlig tema. Det er viktig for med et romslig kjøkken. Jeg tegnet og tenkte for å bestemme meg for hvilket rom som egnet seg best. Første alternativ var i det gule/grønne rommet, som vist på bilder tidligere ( i begynnelsen gikk rommene under farge koder...) men etter å ha tegnet og tenkt så fikk jeg ikke utnyttet det maksimalt og byttet side av husets 2 etg. dermed ble det kjøkken i det rommet hvor jeg var og rev og spisestue i rommet hvor mannen var og rev.

Jeg tegnet og tenkte...det tar sin tid og bli fornøyd. Jostein synes nok noen ganger at jeg er litt "pettimeter" og det er jeg...men han glemmer til tider at det er han selv også...på sine snekker ting ! Tror ikke det er mange oppdrag han har utført i sin jobb hvor kunden ikke har vært fornøyd. Han er flink og gjør ting ordentlig !
*
De fleste ting starter med en plan, plan er viktig. 


Vi har pr i dag Ikea kjøkken i huset, jeg har egentlig ikke mye å utsette på Ikea bortsett fra en ting og det er at de ikke har helt hvite fronter med litt landlige profiler. Jeg er lei av eggehvit !!!

Ettersom jeg er aktiv på Instagram så ser jeg mye kjøkken, det er så mye flott inspirasjon.
Etter at jeg hadde tegnet kjøkkenet og plassering av innredning tegnet Jostein det på nøyaktige mål som vi kunne kopiere og levere inn til kjøkken leverandører. Jostein er ikke så opptatt av hvordan frontene er , det overlater han til meg men jeg spør alltid han om det ser greit ut. Vi er jo sammen om det.

En grei måte og se om planen funker er maskeringstape og et tomt rom.
Vi målte og teipet for å se hvordan det ville fungere på målene.


Jeg tar alltid mye bilder av ting ellers hadde jeg ikke klart å holde kontrollen,
hodet blir vel fult av og til =)


*

Via Instagram hadde jeg sett meg ut Strai, Sigdal og Aubo kjøkken.
Like før jul var vi i Stavanger og leverte tegninger.
Jeg søkte litt på nettet på vei inn til Stavanger og kom på at det også var et kjøkken som 
heter Drømmekjøkken. Jeg hadde hørt om det men ikke sett så mye på det.

Vi var først innom Strai.
Så stoppet vi på Drømmekjøkkenet i Stavanger.
Det var det mye bra. Vi leverte tegninger der også.
Siste stoppen var hos Sigdal i Sandnes, Aubo kjøkken tegninger leverte vi til Byggvell Moi.
Tegninger levert og mye kjøkken info i hodet satte vi kursen hjem, egentlig helt utslitte.
Så var det bare å vente til tegningene kom tilbake på Mail.

Strai Sandnes sendte tegningene til avd Vigeland.
"Hanne" på avd Vigeland var kjapp med tilbake melding og etter et møte med henne i romjula hadde vi tegninger før nyttår.
De ytet god service og kundevennlighet men det var noe med Strai kjøkkene( uteseendet) som jeg ikke ble helt fortrolig med,
det samme med Aubo, jeg er jo så pirkete .
Sigdal hørte vi ALDRI mer i fra, tror kansje tegningen ikke falt i smak hos dem =)

Tro det eller ei..vi endte med:
DRØMMEKJØKKEN STAVANGER !

Fantastisk god service, tegninger rett over nyttår, kjapp tilbakemelding på mail og god oppfølging.
Jeg er ikke enkel å ha med å gjøre ettersom jeg er bestemt på hva jeg vil ha,
men snille Siv Therese hørte på meg =))
Hun tegnet så godt som vær lille detalj i kjøkkenet og tegningene ble 
så fine at det nesten var som å vandre rett inn i et ekte kjøkken hun kom også med gode råd og tips til tegningen om hva vi burde gjøre litt annerledes for å få et bra resultat.
Utrolig hva man kan gjøre med et kjøkken tegne program.
Tusen takk til Siv Therese for gode råd og god tolmodighet ( vi ses i morgen ;)...)
Jeg kan absolutt anbefale deg en tur til Stavanger og se på kjøkken vist du vurdere å pusse opp eller 
bygge nytt. Stavanger avdelingens nettside ---->>>>  Drømmekjøkken Stavanger

Ta gjerne en titt på hovednettsiden til Drømmekjøkken:Kjøkkenet er bestilt ( ikke som på bildet over) med levering til Påsken så da er det bare å jobbe videre og tunga rett i munnen =)))
Vi ser frem i mot mildere dager for det har vært en utfordring å jobbe i et gammel kaldt hus uten isolering på de kaldeste dager !

Nå blir det nok bedre med røde tall på gradestokken =)))

Ha en fin dag =)

-MonaKommentarer

Populære innlegg