Soverom ble ny Tv stue 😁

Heisan !

Først og fremst en stor takk til alle dere som besøker bloggen og takk for alle fine hilsener.
Nå har vi passert et år siden vi var så galne og startet på dette prosjektet. Vi er ikke ferdige og det jobbes fortsatt i huset men ting og det er mye som gjenstår men heldigvis så jobbes det nå under litt andre omstendigheter. Jeg har vært veldig opptatt med Forever Living den siste tiden så det blir Jostein som nå går rundt og putler og ferdig gjør alle småting som ble " hengende igjen " når vi var midt oppi flytte prosessen. I romjulen regner vi med å ta fatt på entre`ene i 1 etage. Det er veldig lite koselig og komme inn bak dørene hos oss i 1 etage for det er litt kaos. Skal bli godt å komme i gang med det og få det fint der også etter hvert.
En ting som vi stadig får spørsmål om : Hvordan vi trives i byen ?? Joda vi trives veldig bra, vi tilpasset oss fort og vi har ikke angret et sekund. Pus er ikke helt fornøyd med ute miljøet, han er ikke så veldig velkommen hos by kattene så han har blitt en skikkelig innekatt. Han venner seg nok til slåss kjempene med tiden 🙀

Kjenner det går litt fort fram i mot jul nå...Jostein og meg har alltid hatt en tradisjon og laget 2-3 typer julekaker vært år i noen år nå, det er mandel makroner, krumkaker og Sarah Bernard. Det må vi prioitere og snart komme i gang med. Da har vi det så koselig på kjøkkenet med jule musikk og bakst. Nytt av året er at det er nytt kjøkken, får håpe vi finner igjen alt nødvendig utstyr til baksten. Det er rart med det når en har flytta om på alt og det går litt rundt oppi huet også, da glemmer man litt hvor man har plassert ting !!! Det går vel helste fint 😄

I dagens innlegg tenkte jeg å vise dere soverommet som ble til Tv stue ! Et stusselig og slitt grønt rom ble til en Tv stue vi virkelig finner roen i.. !
I tv stuen har vi tatt fram 2 lafte vegger, det gamle tregulvet er hentet frem og begge deler er kombinert med nye elementer i form av gips og panel taket vi bestilte hos Bergene Holm ! De gamle tak bjelkene er også her bevart. Gammel maling ble fjernet og bjelkene ble pusset ned for så og bli beiset på nytt. Pipen som var i huset var skjult oppe ved loftet men nå er den tatt frem og inkludert i stuen og ruver så fint i fra gulv til tak. Flise legger har flislagt hele pipen med rustikke fliser som er i fra Golvabia.
Vi kjøpte hyllekasser på Ikea som ble beiset og de brukes som en oppbevarings hylle for å skjule baksiden på brann muren ( det var liksom et hull der ) under hyllene har vi bevart noe gamle mursteiner som er en del av husets historie. Tv stuen fremstår som litt rustikk og blandet med farger som grått, sort, gult, hvitt , messing og tre !

Bordet som vi har i denne stuen kjøpte jeg på Finn. Det har jeg pusset ned med en liten multi sliper. Resultatet etter pussing synes jeg var dritkult og i mine øyne var bordet ferdig "pimpa" etter pussen og trengte bare noe Osmo dekorvox og hard vox på toppen så var det klart. Bordet er en kul effekt i rommet !

Bord før:Her kommer litt produkt info for de som lurer på det:
Skjenken er i fra Ikea, Sofa i fra Møbelringen, puter i fra Ikea og Princess, tepper i fra Ikea.

Vindus belysning er samme som i "fin stuen", den heter Vita Clava ( messing, finnes i andre farger også ) og er i fra designbelysning.no . Vegg lampene er også i fra Designbelysning.no De heter Athen  ! Det er så mye kule lamper hos Designbelysning du bør ta deg en titt på nettsiden.

Veggfargen heter Kvartsitt i fra Nordsjø Norge og den er malt i Perform+ Easy2 Clean ! Kjempegod maling med fin flyt og en anelse glans som gir en fin finish.

Maleriet er malt av Maren Baxter ( vinner av Norges Vakreste Hjem 2016 ) ! Hun er super dyktig og en vanvittig kreativ person, hun tegner de kuleste tegninger som du kan se her ! Det er en ære å ha hennes maleri på veggen, jeg digger fargene i maleriet og hun malte det på "bestilling " 😊 Maren og jeg bor i samme by, Flekkefjord og hun er en stor inspirasjon. Se instagram kontoen henne her !

Vinduene i huset er som nevnt før laget på mål hos Lunden snekkerverksted og de er et flott stykke arbeid. Lisverk er kopiert ut i fra gamle lister i huset og ellers  er alle lister i fra Bergene Holm.

Soverom før :ETTER --->> Ny Tv stue 


"Svilla" under den doble døren er pusset ned og beholdt slitt og gammel !

Det er faktisk litt komisk at når jeg holder på og lage innlegget og ser på " FØR" bildene så tenker jeg selv " for en forandring " og for en jobb. Men en ting er sikkert at selv om det har vært mye jobb, positive dager, dårlige dager, latter og tårer, enighet og uenighet så har det vært verdt det ! Når vi synker ned i sofaen på kvelden og ser oss rundt så er vi utrolig takknemlige for det vi sammen har fått til !

I dag er det stand på Lundsen senteret i fra 15:00-19:00 , kom og gjør unna julehandelen og gjør gode kjøp !
Jul med Ernst begynner også i dag på svensk Tv4. Et av mine favoritt program...gleder meg til det !

God Torsdag og fortsatt God advent`s tid  🎅🎄

-Mona ♥

Arbeid utført av : Team Ersdal

Foreverbluedoor !
Kommentarer

Populære innlegg