Stue før / Etter !

Heisan !

På tide med litt bilder i fra den ene stuen vår. Vi har to små stuer , en "fin" stue og en tv stue. Små koselige rom som akkurat gjør sin nytte for oss. Man merker stor forskjell på overgangen i fra stor stue til små stuer når det kommer til møbleringen. Mye av det gamle måtte byttes ut til fordel for møbler i litt mindre skala !
Det hadde seg jo slik at mye av møblene vi hadde i Tverrteigen var fint brukt og vi solgte de for greie priser. Pengene vi fikk inn for det vi solgte brukte vi til nye møbler pluss at vi hadde spart opp litt på ting jeg solgte i vår. Noe er nytt, noe er gjenbruk og noe er kjøpt på finn. Alle bord vi har i stuene er kjøpt brukte.
Bordet vi har i tv stuene har jeg "pimpa" med pusse maskinen og det får du se i neste innlegg fra huset.

I stuene har vi som sagt mange ganger før hevet taket. Vi fjernet det gamle loftet og bygget opp skråtak. Mye ekstra arbeid for Jostein men han har løst det helt fantastisk bra. Panelen vi har brukt i taket er spesial bestilt i fra Bergene Holm og det er malt i fargen Klassisk Hvit. En investering vi absolutt ikke har angret på. Ved å spesial bestille fikk vi lange nok lengder på bordene til å unngå skøter, jeg er ikke noe "fan" av skøter på bordene. Ellers så har vi tatt frem de gamle bjelkene. Vi hadde en sabla jobb med å fjerne malingen for deretter å pusse de ned. De har blitt beiset i flere omganger for å få så lik kulør som beisen på lafte veggene som mulig . Utgangspunktet var forskjellige så det var ikke bare å påføre akkurat det samme men til slutt klarte jeg da å få til et bra resultat.

Lafteveggene kjenner de fleste av dere nok til....en SABLA jobb men resultatet som foreligger i dag gjorde det pinadø verdt det !
Lafte veggene er beiset med kalkhvit ( avstrøket) og deretter Valnøtt ( avstrøket ) !
Veggene er malt i Nordsjø Perform Easy2Clean i fargen Kvartsitt ! Lister og foringer er malt i Nordsjø Professional glans 40 ( foringer ) og glans 80 ( lister ) ! Gulvet er malt i Klassisk hvit gulv maling.

Vedovnen som er et "smykke i stuen " er nyprodusert i gammel stil. Den heter Westbo Spisen og er kjøpt hos Klassisk Varme ! Den er helt vanvittig tung og det var rene sirkuset med å få den opp i andre etage. 3 sterke mannfolk kavet og slet med å få den på plass. Den ble heist opp med taljer opp i taket og gjennom et elektrsik punkt for så og gå rundt forsterkninger på austaloftet....det var et skue uten like 🙈 Jeg var livredd for at den sko falle i bakken med et brak.Det gikk bra og den er godt innfyrt og vi rett og slett digger den !

Vinduer er laget på mål hos Lunden snekkerverksted , meget fint arbeid og de er utrolig dyktige på Lunden.

Belysning i vinduer er levert av Designbelysning.no lampene heter Vita Clava og er i messing . Nydelige lamper, er så godt fornøyd med de !

Det store bildet på veggen er kjøpt hos Art By Sih , rammen er laget på rammeverksted hos Aktiviteten as Flekkefjord ! Jeg digger bildet og det litt "spookye" i det 😁 En fin kontast i rommet. Resten taler for seg, sammensatt av ting og tang jeg/vi liker . Vår egen stil vel og merke.
Vi trives kjempegodt her 👍🏻

På tide med før og etter bilder :

Hvilken stil som klassifiseres best her er jeg usikker på, hva tenker du ??

Uansett stil eller ei....jeg er utrolig fornøyd med "designet og utrykket" , det ble som tenkt og planlagt. Vi koser oss veldig her ! 5 Desember ( 4 dager til ) er det 1 år siden vi startet jobben med huset. Hvor ble det året av ???? Godt vi kom oss inn i huset før jul 👍🏻

Ha en fin dag dere !

Besøk meg gjerne på min stand på Julemessen på Lundsen senteret :) Se Smaabayen for mer info :)


Kommentarer

Populære innlegg