Spisestue før og etter !

Heisan !

Tenkte det var på tide og somle seg til et lite innlegg i fra spisestuen vår. Vegg i vegg med kjøkkenet har vi innredet til et spiserom. Den gamle lafteveggen som var i dette rommet var ikke den beste kvaliteten men allikavel ble den bevart.
Jeg hadde mye arbeid med den for å få pusset den god nok og før jeg var fornøyd....!
Etter all pussing valgte jeg å beise den mørk, jeg beiset den i en panel lakk men fargen ble jeg ikke fornøyd med, den ble for "dyp" og jeg ble ikke fortrolig med den.
Jeg beholdt den på veggen en hel stund i oppussings perioden for og kjenne litt på om det ble rett ....men det ble aldri det skjønner du 😂 og når jeg kjenner at jeg ikke er fornøyd da må det endringer til selv om det innbærer mer arbeid. Et godt råd til deg som pusser opp er : GI DEG IKKE FØR DU HAR DEN GODE FORNØYDE FØLELSEN, uansett hva ! Prøv og feil og bli helt fornøyd.

Enden på visa ble at jeg malte lafte veggen i klassisk hvit med Nordsjø Professional Snickeri  i glans 40 og så var den gode følelsen igjen på plass 😁
Resten av veggene er malt i Pure & Original kalkmaling i fargen "Storm" ! Varm og behagelige brun toner som passer godt sammen med det gamle gulvet.
Gulvet er de gamle planene som vi bevarte i fra "loftet" ! Innlegget om gulvet opprinnelig kan du se i dette innlegget.

FØR :Gulvet som ble gjenbruk :

Etterpå rivingen var vi så vanvittig skitne...over alt ....fy søren for en bokstavelig talt drittjobb.Alle nye vinduer og døren veranda er i fra Lunden Snekkerverksted , vi får innimellom spørsmål om dette så jeg bare minner om det !

Spisestuen etter :
 Lampen på bildet under kom jeg på når vi ryddet på Søyland før flytting. Drivved planken hadde vi funnet for lenge siden og jeg vurderte hva vi sko bruke den til.....så slo det meg..Lampe !
Jeg gikk til innkjøp av vaser / ledninger på Ikea og kjetting på Gladpris, pærene er også kjøpt på Gladpris Lyngdal. Jostein borret hull i vasene med glass borr og tredde på ledninger i kuppelene og hang opp lampen. Til jul pyntet jeg med julekuler innimellom og nå ha jeg valgt noen " pynte gevirer" så kan jeg variere som jeg vil etter årstid ! Den er et koselig innslag over spisebordet og selvfølgelig helt unik 👌🏼 Det vil aldri bli en helt LIK i noen hjem !Kartet på veggen er et utskrift som jeg fikk printet på BRKLYN Design studio, kartet viser bydelen #flekkefjord i gamle dager ! 

Bord og stoler er det samme som vi hadde på kjøkkenet i Tverrteigen. Det rommer ikke så mange personer så jeg er på søken etter nytt i rette størrelse. Jeg har funnet mange som er egnet men de koster som regel mer enn vi har lyst å bruke på et bord. Vist jeg er heldig kommer jeg over et greit et på Finn 😄 
Speilet på veggen kjøpte jeg til halv pris på Landstil på Moi 👍🏻

Vi trives godt i dette rommet, det er gode lys forhold i rommet og det gjør at rommet ikke virker så mørkt selv om det har mørke vegger.

Mange av dere så spiserommet på live sendingen min 23 Desember men nå en måned etter har jeg endelig fått laget et innlegg om det ! 

Det står litt stille i gangen om dagen, Jostein har ikke vært helt i form så da er det utrolig godt at man ikke har slik press på seg som vi hadde på slutten før vi flyttet inn også er vi også gode til å gjøre andre ting 😂
Alt fungerer mye bedre nå når man har tid til andre ting også 👌🏼

Ha en fin dag da dere ♥︎

-Mona


Kommentarer

Populære innlegg