Taket i stuen !

Hei !

Dere har sikkert lurt på om jeg har funnet på noen crazy saker etter innlegget i går =)
Vel det er ikke crazy, det er bare MEG...i et "nøtteskall" !
I stuen ønsket jeg å gjøre noe annerledes, så dermed så ble det mer riving på oss. Siden rommene i seg selv ikke er så store så tenkte jeg at å heve taket kansje ville gjøre susen og en ville få en en større rom følelse. Jostein var ikke så gira på dette ettersom dette er et gammelt hus og konstruksjonen er nok deretter sa han...han gikk en "runde med seg selv på dette ", "ga grønt lys" og vi begynte å rive i romjula.

Vi "flyttet" opp på loftet og begynte å rive teppe på gulvet i et rom som  var over stuen. Når vi kom ned til selve gulvet fikk jeg enda en idè...
Der var det gamle slitte og patina pregede planker på gulvet og jeg var helt forelsket. Disse tenkte jeg måtte brukes om igjen....hmmm...spiserommet !!!! Ja vi bruker de på spiserommet bestemte jeg meg for..


Vegger rives. Jostein river og jeg rydder...


Fantastisk konstruksjon i gamle dager, utrolig at huset ikke har falt i sammen !

 

Tak fjernes..


Så begynner jobben med gulvet. Siden det skal bevares må det løsnes på best mulig måte og rives opp planke for planke. De første plankene går til "spille" siden det er litt vanskelig å få kommet i gang.


Under plankene ser man pappen i fra stue taket...


 Etter to " dager" var taket borte og bare bjelkene igjen.


Da gjenstår vi med bjelkene som skal bli en del av interiøret.
Det var en del ekstra arbeid men vi angrer ikke på deg pr i dag, tror det blir stilig til slutt.
Å jobbe oppe på loftet i dette gamle huset var en veldig skitten opplevelse for å si det mildt.
Jeg har aldri i mitt liv vært så skitten før som når vi holdt på oppe på loftet i 3-4 dager. Det var så mye gammelt støv og dritt der og vi var så skitne når vi gikk hjem. Måtte dusje i evigheter for å bli ren igjen...

"Du verden for en opplevelse, nytter ikke å være fin på det det skal sies."

Det blir artige minner med tiden :)

So far so good !

Nå starter neste fase:

Vi bygger opp igjen, og vi bygger skrå tak =) =)

Ha en fin dag...

-MonaKommentarer

Populære innlegg