Starten på husprosjektet!

Hei,

Tenkte at dette innlegget kunne handle litt om det jeg kommer til å blogge en del om framover.
De fleste har jo fått med seg at vi har kjøp et nytt hus (nytt for oss men bygget i 84-85).
Det har vi nå overtatt fra 12 mars. Den tidligerer eieren leier det av oss fram til 1.mai da skal hun ha flyttet ut.
Grunnen til at vi overtok huset nå er rett og slett den at vi kjøpte oss litt tid.
Det nåværende kjøkkenet er fra den gang huset ble bygget og bærer jo preg av alder, både utseende messig og slitasje. Dette vil jo vi gjøre noe med se bare selv...
Hele kjøkkenet skal totalrenoveres og bygges på. I dag er det ca 12 m2 og når vi er ferdige blir det ca 20 m2. Det er et spennende prosjekt hvor vær minste detalj (nesten vær minste....) er nøye planlagt over lang tid. Vi har tilsammen tegnet 7 kjøkkentegninger med Ikea sin planløsning, den syvende ble vi fornøyd med. Det er jammen mye og tenke igjennom når det gjelder et kjøkken for en vil jo gjerne bli max fornøyd.
Yttergangen blir også litt større når vi bygger på, ettersom denne ligger ved siden av kjøkkenet så forlenges denne også. Dette også for at resultatet sett utenfra skal bli bra, huset har valmet tak og det må jo bli litt symetrisk og greit gjennomført. Mannen min er snekker så han liker at ting blir gjennomført.
Stuen i huset skal vi foreløpig beholde som den er ettersom den er malt i akkurat fargen vi ønsket, eggehvit.
Spisestuen derimot skal også få en annsiktsløftning. Dobbel skyvedør skal inn i stedet for to vinduer og veggene skal kles med veggplater type "skygge-eggehvit".
Badet skal flyttes og bygges om i et annet rom og det nåværende bad skal bli vaskerom.
Som dere ser vi har litt planer på gang og får ta det en ting av gangen.
Ønsker du å følge meg og våre prosjekter her på Bloggen er det bare å henge seg på.
Her kommer litt bilder av huset sett utenifra:Bilder sett innenifra får komme når "leietakeren" har flyttet ut. Jeg har masse bilder innenifra men med en annen persons møbler og bilder  på vegg så da må jeg jo respektere deres privatliv og holde meg på det plane hvor det ikke går utover noen andre, sånn er jeg =)

Som dere ser av huset på baksiden over her så er det to vinduer ved siden av hverandre. Det er kjøkkendelen. Tilbygget vil gå fra enden av kjøkkenvinduet til høyre og nesten helt bort til det smale vinduet på motsatt side. Så begge "takene" skal rives og bort. Trappen må bort og inngangen til kjelleren skal speilvendes. Dette er begynnelsen og første skritt er tatt.
Min kjære mann har revet ned taket over kjellerinngangen og nå i ettermiddag skal taksteinen ned fra taket over hovedinngangen. Det sko svigerfar hjelpe til med.


"Det første skrittet er tatt, taket er borte over kjellerinngangen..."

Pga all snøen så er ting litt mer kompliserte men alt går og i morgen kommer "graveren" og skal gjøre sitt så det blir klart til forskaling av murene =))))

Nå kom jeg på en ting:
Jeg har enda ikke helt bestemt kjøkkenkranen vi skal ha i vasken. Har veldig lyst på en som er antikkpreget men ikke med varmt og kaldt på vær sin "vrider". Det må være en vrider for begge deler, Skjønner???
Noen som vet hvor jeg kan få tak i dette?
Takker så mye for tips ;)

Ha en super, duper Onsdag.
Klem fra

Kommentarer

 1. Her skjønner jeg at det er skikkelig prosjektering som gjøres.

  Det skal bli spennende å følge deg, så jeg henger på.

  Huset ser nydelig ut.

  Klem

  SvarSlett
 2. Så spennende prosjekt dere har foran dere!!
  Skal bli gøy å følge med på:))
  Jeg har en litt antikk kjøkkenkran, med varmt/kaldt vannvrider, men denne er kanskje litt for nostalgisk?? Kjøpt hos Kvânum, er ikke sikker på merket, men det er sikkert mange som forandler disse..
  Tusen takk for koselig hilsen hos meg!
  Ha en fin kveld!
  Klem Anita

  SvarSlett
 3. Dette blir spennende for deg/dere! Og smart å lage stort kjøkken areal, kommer nok til å være glad for det etterhvert. Lykke til med alt sammen :)

  SvarSlett
 4. Hei Mona. :)

  Det var bra du minte meg på det. Jeg hadde helt glemt å svare deg!
  Det er klart du kan bruke Villa du også. Bare koselig det. Gleder meg til å se hvordan du kommer til å gjøre det i huset ditt.

  Ha en fin dag! Klem fra meg.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid og la igjen en hilsen til meg =)

Populære innlegg