Kjøkkenet vårt !ll.

Heisan !

Jeg får stadig spørsmål på insta om kjøkkenet vårt og tenkte derfor at jeg kunne ta litt info om det her på bloggen.

Vi kjøpte et hus som er bygget i 84/85 i 2009. Huset hadde behov for oppgradering av enkelte rom så vi tok de føre oss. Vi startet med å bygge på kjøkkenet så det ble større. Vi satte inn et stort vindu som kunne slippe inn mye lys ettersom kjøkkenet ligger på baksiden av huset og får kun sollys inn på ettermiddagen. Vinduet tegnet vi selv og fikk levert i fra Nordan.

Kjøkken innredningen brukte jeg lang tid på å planlegge for å være sikker på at det skulle bli så praktisk som mulig. På den tiden under planleggingen så var jeg litt på den landlige stilen og valgte Lindigø i fra Ikea. Det var viktig med god oppbevaring og valgte derfor mye dype skuffer som pr i dag er stappfulle, uansett hvor mye plass en har så får en aldri nok. Men så er det vel slik at man har mye mer enn man egentlig hadde trengt i skuffene. Jeg er sånn at jeg alltid må ha ekstra av alt mulig i skuffene for ikke å gå tom av noe under matlaging. Kjøkkenet har fungert som jeg hadde tenkt på forhånd og løsningene er så godt som optimale. Det eneste vi har gjort i ettertid er å sette inn et høy skap for litt ekstra oppbevaring....selvfølgelig fult det også =))))


På venstre side av komfyren har vi to gryte skuffer og en skuff øverst med krydder. Greit tilgjengelig for mat laging.
På høyre side har jeg redskaper til matlaging øverst i skuffen også greit tilgjengelig uten å måtte forlate grytene ( så ikke noe svir seg =)))  )
Skjære brett, sause jevninger etc er også i disse skuffene.


Hyllene på veggen er i fra Ikea. De understreker litt den landlige stilen.
Lampene er i fra Shiq Antique og er kjøpt hos Landstil for noen år siden.
Kjøkkenet ble ferdig høsten 2010 ( vi flyttet inn i Mai 2010 og brukte et hybel kjøkken i kjelleren i mens ) !!!
Benkeplaten er heltre eik. Den er hvit oljet og etterbehandlet med Osmo hard voks i matt.
For meg var det viktig med en benkeplate som passet til gulvet for ikke å ha så mange forskjellige elementer. Det MÅ passe sammen =)

Gulvet er heltre plank i fra Flottegulv.no. Det er hvit oljet og behandlet med Osmo hardvoks olje, matt !
En fantastisk gulv som føles lunt. Det er lurt å ha filt knotter under stolene vist man har tre gulv så slipper man mange stygge streker fra stolene når man drar de inn og ut i fra spisebordet.

Flisene på veggen er i fra Megaflis. De har vi fuget med hvit fugemasse i minst mulig fuger. 
Jeg har imprignert fugene for å bevare de bedre.


Jeg blander nytt og gammelt på kjøkkenet. Lysestakene på bildet er egentlig messing kjøpt på gjenbruken og de har jeg sprayet i en fin sølv farge. Skal ikke mer til...


Bordet og stolene på bildet over er i fra Living. 
Den blå stolen er i fra en auksjon og malt i fargen "blåbær med melk " !
Lysekronen er kjøpt på Hannåsvollen Gård . Den er i fra Udesen danamrk.
Sånn oppsumert ang kjøkkenet så er det ikke noe jeg ville forandret bortsett i fra en ting og det er vasken. Vi valgte en hvit vask i fra Ikea og den blir fort "gul", den hadde jeg ikke tatt om igjen =)


Det var litt info om kjøkkenet. Håper det var til inspiarsjon !

Ønsker deg en super duper dag !

Mona/ VillaTverrteigen ---->>>> @villatverrteigen
Kommentarer

Populære innlegg