Hvordan går det med oppussingen ?

Heisan !

Vi får stadig vekk spørsmål om hvordan det går med oppussingen 🤔 Ja hvordan går det egentlig med den ?
Det går litt etter litt og sakte men sikkert fremover. Vi har brukt lang tid på gangen og har mye igjen. Det er ikke et oppussings nivå slik som i fjor. Når man bor i huset blir alt annerledes. Man unner seg oftere andre ting som feks, turer i skog og på fjell.
Akkurat nå føles det som om hele kjelleren er fullstendig "bomba", det er så mye ROT. Når man jobber midt i huset i 1 etage så stues ting bort på all ledig kapasitet og det blir lite system i sakene. Det er ting alle veier og jeg fatter ikke akkurat nå hvor vi skal gjøre det hen for å få system...vi flyttet fra et stort hus og til en "stor leilighet" for å si det på en grei måte. Det er mindre stue plass til alt skrapet jeg er nødt å samle på for jeg klarer ikke å kaste. Samle..samle..samle...joda sånn går no dagan.
Tru eg må skjerpe meg å ta en rydding og selge noe igjen på Flekkefjord Kjøp og Salg. Nå har jeg hatt et års opphold der nærmest og nå har sikkert alle glemt alt jeg solgte i fjor 😂😂😂
Får ta et rykk før ferie tid tenker jeg !

Gangen :

Vi lager en stor gang, den blir tverrgående igjennom hele huset i 1 etage og ligger midt i huset.
Man kan stå i ytterdøren på framsiden av huset og ha en dialog til motparten i ytterdøra på baksiden av huset, tvers igjennom går den. Den ene delen er ferdig gipset og grunnet. Gulvet har fått varmekabler akkurat ved inngangen og det er rettet med avrettings masse. Kjeller trappen er speilvendt og ny luke er laget til den. Ny inngang til den gamle "butikk delen" er laget og taket er fikset på plasser hvor deler blir bevart. Taket blir i disse dager malt opp på nytt både det som er bevart og det som er laget nytt i den ene delen av gangen.

I den andre delen av gangen som ligger på baksiden av huset er taket nytt med panel bord og det er satt opp ny lettvegg til å lage en bod.
Vi har valgt å lage en bod i rommet hvor vi kan ha fryseboks og diverse kasser som skal lagres på hyller som blir plass laget.  Jeg bestilte også et klessheng stang til å henge vinter jakker så de blir borte på sommer tid og omvendt på vinter.
Det blir greit. Det vil også bli laget til sko hyller etc.
Som dør inn til denne boden tok jeg en beslutning om å bevare en gammel dør vi fant inni veggen når vi åpnet opp i mellom de to gamle bo delene ( oppe og nede) ! En gammel dør med intakt gammelt glass. Den skal  fikses opp litt og så blir den inkludert som et gammelt element i gangen sammen med en lafte vegg.
Nok en gang inkluderes et gammelt element i vært rom.
Vi bruker Samme panel bord i taket i den bakerste gangen som vi har i stue taket. Panel bord i fra Bergene Holm malt i Klassisk hvit.


Lyst og lett tak....Ting flyttes stadig på under prosessen for å komme til å akkurat det er ganske slitsomt men men det er bare å bite tennene sammen for det blir bedre på sikt !

Boden som er laget ble kledd med rester av smart panel, alt brukes så langt det lar seg gjøre så ikke ting går til spille av overskudds materiale.
Nå skal boden straks fylles med ting og tang og jeg er ganske overbevist om at det blir fort fult og ønsket om større plass melder seg men....så var det det salget da 😆😆😆

Nå skal Jostein begynne på lage den nye trappen vår, det gleder jeg meg til å få opp ny trapp og ikke minst rekkverk. Jeg gleder meg ikke til å male den men det går vel det også. Jeg får sikkert masse god tips om maling av trapp av Terje på XL bygg 😊

Vel...det var en liten status rapport. Nå må jeg male litt i taket i den ene delen av gangen 🤗 så blir det nok så bra skal du se !

Ha en fin 8 Mai 🇳🇴🇳🇴🇳🇴

-Mona ♥︎

Kommentarer

Populære innlegg