Trappen er på plass !

Når jeg tenker tilbake på alt som ble gjort i huset vårt i Hollenderbyen på et år kontra hva som har blitt gjort i år så er det veeeldig stor forskjell. Det går fremover i gangen men det er litt da og litt da. Straks våren kom så var det veldig godt å bare gjøre andre ting på ettermiddagene og det går kun utover oss selv når det ikke blir gjort noe hjemme. Godt er det da 😊 Man blir vandt med å leve i rot selv om det ikke er så hyggelig.

Trappen er på plass og det samme er rekkverket også. Nå er det trygt og gå opp og ned og jeg som innimellom er litt svimmel slipper å være redd for å falle ned 🙈 Nå gjenstår det å male rekkverket 🙈 Jeg hadde i utgangspunktet vurdert å få pris på sprøyting av disse stolpene på rekkverket men noen overtalte meg til at det var ikke noe problem å male selv.
I dag angrer jeg litt på det....jeg har grunnet noen stolper med kvist og sperregrunn og det tok meg en evighet !!!!
Det er så knegete og putlete med dreide stolper ! Min anbefaling til andre er å få de sprøyet av feks et bil lakkerings senter eller annen plass, dersom man lager trapp selv ( tror ikke så mange gjør det da ) !

I trinnene skal vi bruke Osmo Oljebeis ( Oil stain ) beregnet på innendørs bruk. Den er anbefalt brukt på parkett og heltre gulv, OSB, møbler og limtre flater. Trappe trinnene våre er limtre.
Oljebeis farge setter og gir treverket en slitesterk, mikroporøs overflate.
For en lett farget overflate påføres produktet et strøk, en mer intensiv innfarging er mulig ved å påføre 2 strøk. Min plan er 2 strøk i fargen Lys grå 3518.
Da tar den lyse grå fargen igjen farge toner som skal være i gangen.

Etter behandlingen med oljen påføres Osmo hardvox olje for best beskyttelse. Jeg velger å bruke Osmo hardvox olje naturell, matt.
Tidkrevende prosesser men det er resultatet som teller og som gjør at en har igjen for alt arbeidet.

Først ser vi litt på hvordan det var før :

Kona her i hus har mange ideèr og det er ikke alle som har blitt godt mottatt men etter litt bearbeiding så har det stort sett gått bra. Når jeg ønsket å snu trappen så måtte det "tenkes litt på av arbeideren" men det gikk igjennom og det er ikke blitt angret på !


Brudebildet på veggen er printet ut på tapet hos B R K L Y N og tapetsert på en mdf plate.


Gammelt og "nostalgisk" rekkverk selvfølgelig !

Flinke mannen min, det blir så fint !  Nå venter masse malings jobb, det får bli når god været tar slutt !
Enn så lenge er det mye annet også å gjøre. På Lørdag forresten er jeg på jobb i Sundeparken, da har jeg stand. Kom gjerne og si hei 😊 Mange forskjellige boder med litt av vært for folk flest. Åpent i fra 11-15 .

Da ønsker jeg deg som tittet innom en kjempefin dag og takk for besøket 🌼🌼🌼

- Mona ♥︎

Kommentarer

Populære innlegg