Lørdag og kalde fornemmelser..

Hei og god formiddag.

Solen har i dag som i går meldt sitt fravær og blitt erstattet av tunge mørke skyer og kalde vindgufs..
Ikke noe fornøyelse å være ute. Tenker på gutta våre som er på leirskole i helga, håper virkelig ikke det blir regn. En leirskole blir ikke det samme i regntøy og tunge støvler...krysser fingrene for oppholdsvær :)

I går kveld koste min kjære og meg oss med en film og masse godis :))))
Filmen var så som så..ganske dyster og trist, men vi hadde det greit allikavel.
Vi tente masse lys og hadde koselig stemning.

Kosekroken vår får jeg vise i et senere innlegg :)
Her har vi Ektorp hjønesofa og selvfølgelig en...lysekrone... Kim Larsen hadde konsert i centrum og når jeg var ute en liten tur på verandaen for å kjenne på temperaturen så kunne jeg faktisk høre hvilken sang han spilte. Så hadde vi ønsket så kunne vi hatt "gratis" konsert på terassen......! Heldigvis var værgudene såpass tilstede utover kvelden at jeg antar at de som var på konserten nok hadde en fin kveld :))))

Torsdag ettermiddag hadde jeg besøk av venninne som kom med en nydelig Orkidè, tusen takk Katrine :))))

Jeg hadde lageet en enkel men vanvittig god kake, den forsvant i løpet av kvelden.
Oppskriften er enkel:

Ta tre frosne butterdeigsplater og tin så lenge at du kan klare og kjevle dem. Du bruker en paiform og kjevler den så stor at den passer til formen. Lag kanter litt høyere enn formen så du får plass til deilig fyll..
Sett inn i stekeovn forvarmet til 180 grader. Stekes i ca 20 min.
Fyll bunnen med vaniljekrem, enten ferdig boks eller som du lager av pisket fløte og en pose vaniljesaus( som til bløtkake...)..


Oppå kremen bruker du Jordbær, Bringebær, Blåbær ja..det du måtte ønske.
Jeg brukte MASSE Jordbær, litt Bringebær og bittegrann Blåbær.... MmmmmmNyt den og Velbekomme!!!!Nei...nå er det vel på tide å finne på et eller annet. Kunne tenkt meg en liten svipptur til Landstil men får se hva dagen bringer.

Avslutter dagens innlegg med bilde av den flotte Hortensiaen vi fikk av min svoger og svigerinne i innflyttingsgave. Vi Blomsten og den nydelige potten den står i...
Hvor enn du måtte befinne deg, hva enn du måtte gjøre, og uansett hvordan været måtte være:


Så må du ha en kjempefin helg, Carpe Diem !!!!!!Kommentarer

 1. Kjempefine blogg☺
  ÅÅÅ kor fint du he det♥
  Dette vil eg sjå meir ta,la meg til som følgar☺
  Ha ei fin helg☺
  Klem Nina

  SvarSlett
 2. Heisann:)

  De valmuene jeg har en veldig villige, de står ett sted med mye sol, men har fått lite gjødsel og vann av og til :-)
  Jeg klipper de helt ned når de er av blomstret de blir litt pjuskete da når det ikke er blomster på dem... Er sikker på du får dem til kommer til å bli ei kjempe tue som du kan dele opp til flere bedd:-)
  Lykke til:-)
  Klem Anita

  SvarSlett
 3. Obs.. Ser nå at du skrev silkepeoner, ble i tvil om vi snakker om samme blomst her......
  Jeg er ganske sikker på at det valmuer jeg har:-)
  Men de kan jo ha andre navn også...
  Har de litt hårete blader?
  Vil jo ikke gi deg feil råd.
  Klem Anita

  SvarSlett
 4. ÅÅåå, så koselige stemningsbilder♥
  så kjempekos ut!!

  Her er det fortsatt grått å trist,
  blir sååå trøtt av slikt vær - så skal bli deilig når solen stikker frem igjen snart.

  Herlig hortensia - en av mine favoritter♥

  Fortsatt herlig kveld ønskes deg,
  Klemmer fra Jatte♥♥

  SvarSlett
 5. Hei♥
  Så herleg god stemning her var!Ah!

  Nydelege bilder!

  Nyt kvelden i din vakre heim♥
  Klem frå Astrid:)

  SvarSlett
 6. Hei igjen:)
  Nå er jeg med:))))) Jeg tenkte på siste innlegget mitt... Det øverste bildet er Ranunkler, men kan ligne peoner men er mindre i blomsten. Har en hvit Peon i hagen, har hatt den i noen år og den er blitt veldig fin. Liker sol og blir kraftig og fin med litt natur gjødsel. Fikk et råd at heste kompost var veldig bra. Den blomstret ikke de første årene. Fikk en rot av en gammeldags peon for noen uker siden, lys rosa med mange kronblader, gleder meg til den blomstrer, men må nok vente en stund.. En ting til de liker ikke å bli flyttet på, så tenk nøye igjennom hvor du planter dem:-)
  Da må du ha en fin kveld:-) Håper det ble litt hjelp i dette..
  Klem Anita.

  SvarSlett
 7. Hei! Takk for hyggelig hilsen:)

  Så mange fine bilder!! Huff, ja - det har striregnet her i dag også;) Håper på bedre vær i morgen! Ha en fortsatt fin helg!!!

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlett
 8. Hei på deg.

  Jeg håper du tilgir at det nå i første omgang bare blir en kommentar fra meg, for jeg må lese mer på forskjellige blogger for å komme ajour. Det er bakdelen med å være ute av bloggeverdenen for en stund.

  Hortensiaen var virkelig lekker, og den er faktisk en av mine favorittblomster.

  Flott krukke den sto i også, og du skal ha mange pluss for de flotte stemningsbildene.

  Klem

  SvarSlett
 9. For en nydelig taklampe du har!! Og den kaka var også et kjempegodt tips! Bra å ha når det kommer gjester uten forvarsel som det ofte gjør her hos oss.

  SvarSlett
 10. Så koselige bilder fra stua di - og den kaka så deilig ut! :)

  Klem

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid og la igjen en hilsen til meg =)

Populære innlegg