Fra Slott til Ullared !

Hei og hå !
Her kommer en hilsen i fra Sverige. Siden sist har vi vært på  Tjolöholms slott , Gekås Ullared og overnatting i Borås. I dag gikk turen opp til Vænersborg. Her skal vi være 2 netter. 

Tjolöholms slott lå helt ute ved havgapet i Kungsbacka kommune. Det var ikke lov å ta bilder inne i slottet , vi hadde en guidet visning. For mer info om slottet trykk gjerne på linken over i innlegget. Jeg husker ikke så mye at jeg kan gjenta hva som ble sagt men historien om slottet kan du lese her ! Slottets interiør var helt unikt. Det var så herskapelig og fint bevart at vi nesten svelget tunga. Det var gjennomført i en Jugend stil Alà Downtown Abbey serien. Slottet hadde en flott frue Fru.Dickson med mange tjenere. De drev også stort med hester. En ting jeg la meg på minnet er at for ca 100 år siden hadde fruen i huset klart å skaffet seg en damp støvsuger som veiet over 1 tonn. Den var så tung at den måtte dras med hest og kjerre opp til slottet og plasseres utenfor. Det ble brukt en meget lang slange som ble tatt inn av vinduene så de flotte teppene kunne damp støv suges. Denne type støv suger var den kun produsert 2 stk av i hele Sverige på denne tiden. Tenke seg til hvor flott Fru.Dickson hadde det på denne tiden når hun hadde råd til denne spesielle utgaven av en støv suger. 
Her kommer bilde av den : 

 

Hestevogner i fra godset : 
 

 

 

Fint var det !

Og slottet likedan :

 

 

 


 
 
 

 

Utsikt :

 
 

 


Der kunne jeg bodd 😍 !

Etterpå gikk turen til Ullared. 

 
 
Jeg tok bilde av "kjendis vakten "

 

Og vi shoppet ! Tusen takk til mamma som sendte med litt ekstra shopping penger. Korga ble full :)) ( men ikke av brød altså )

 

Det manglet ikke på den svenske stor serien Rederiet !
Den låner vi i disse dager av mamma og vi ser den innimellom jobbing hjemme :))
 

 

 

 

Jostein var bare GLAD når vi var ferdige. Vi brukte bare 2 timer der inne. Det var mye folk og vi trålet ikke igjennom alt for å si det sånn. 

Vi overnattet på Lages hotell i Borås.
I dag er vi på dette kule rommet på Quality hotell Vænersborg. 


 

Nå tar vi Strax kvelden. Det tar på og være på tur ...

Ha en fin kveld og god natt. 

-Mona 

Kommentarer

Populære innlegg