På ann igjen...🎶🎶🎶

Hei !

Himmel som dagene bare fyker avgårde. Vi kom hjem i fra Sverige på Lørdag og siden da har det gått i ett ! For et liv sier jeg bare, jeg er veldig glad det snart roer seg litt. Vi har snart ikke så mye mer å gå på for vi er ganske slitne.
Etter vi kom hjem i fra Sverige gikk Søndagen med til å rydde hjemme. Mandag var det på ann igjen i huset. Jostein begynner klokken 7 om morgen og jeg kommer dinglende litt senere ( jeg trenger litt ekstra søvn ) så jobbes det i mange timer. Denne uken er den hardeste vi har hatt siden vi begynte for vi MÅ få unna en del. Neste uke skal vi være hjemme og klar gjøre Tverrteigen for salg, det kommer ut for salg i midten av August ca. Når vi først bestemte oss for å selge huset kom stresset virkelig for da måtte vi sette oss en dato som vi kunne være klare nok til å kunne flytte inn i huset med den blå dør. Det er jo tross alt greit å være ferdig med flytting og salg før vinteren inntar.
Så som dere sikkert skjønner det er en hektisk periode akkurat nå. Etter ferien er det tid for elektrikeren å komme å begynne med kobling av strøm og nytt sikring skap. Det gleder vi oss til...!
Blir spennende å se rommene med belysning. På Sverige turen kjøpte vi lamper til kjøkken øyen og jeg gleder meg sykt til de skal henges opp for de er knall tøffe.
I stuen  og gangen skal vi ha en STORE lysekroner, det kommer også til å bli kanon ! Gleder meg enormt til denne prosessen, da ser man resultatene av hardt arbeid og mye planlegging.
Jeg har en liten " hobby designer" boende i meg så når man begynner å se resultatene av det man har tenkt ut inne i sitt lille hode så er det som julaften og bursdag på samme tid.
Jeg må poengtere at alle mine ideèr hadde ikke kunne blitt gjennomført uten min flinke mann og snekker , Jostein. Han har grublet og tenkt mye over alle mine rare ideèr og jeg er sikker på at av og til sko ønske at han ikke hadde en kone som ikke var så glad i interiør og han synes sikkert at jeg er en skikkelig  " pain in the ass " av og til  😂😂😂 Heldigvis er han tolmodig men det har jeg også måtte være med han i denne prosessen så det går litt begge veier 👍🏻
Det sier seg jo selv i en slik prosess at det er mange utfordringer og man er ikke alltid enig. Det kan være en prøvelse for et forhold , det har man sett utallige ganger på sinna snekkeren men vi holder nå ut enda men det skal bli godt når vi kan gjøre litt andre ting igjen i sammen. Bare det å gå en liten tur...det savner vi men det kommer seg etterhvert.

Litt om fremgangen i huset :

Badet har vært et tema nå i et par måneder. Jeg har brukt mye tid på og planlegge og finne rette produkter til vårt nye bad. Å "designe" bad og kjøkken er utrolig gøy, dette blir bad nummer 3 jeg former etter ideèr oppi huet. Standarden på badet vokser med planene. Badet og kjøkkenet er de viktigste rommene i huset synes jeg og det er der vi investerer mest penger.
Badet i det nye huset vårt er intet unntak. For å kunne lage dette badet vi holder på med nå og det samme gjaldt det i Tverrteigen ( hvor vi bor ) så krever det stor egen innsats. Det koster å fikse opp et bad og vist man i tillegg til inventar må leie inn folk til å gjøre alt så blir det en kostbar prosess. Da må man som regel velge litt rimeligere løsninger. Vi har gjort stor egen innsats og har litt ekstra å bruke på detaljer.
Siden jeg nå blogger om prosjektet og (liker å tenke litt utenfor boksen) så har vi med et par samarbeid partnere . Comfort Halvorsen Rør er vår hoved leverandør av rørlegger tjenester og inventar i badet. Alle kraner ( armaturer), badekar, dusj dør, do, og servanter har vi kjøpt der. Jeg har bladd i utallige kataloger, surfet på nett, studert og tenkt for så og levere inn liste til de med mine ønsker. De har ordnet vær eneste ting, til og med når jeg ville ha en sluk rist i messing i dusjen så tok de utfordringen og ordnet det. Det er GOD SERVICE ! Nå er de fleste produktene bestilt og det blir så morro når det kommer og skal monteres.

På gulv og delvise vegger blir det fliser i fra Golvabia, Fargerike Sirnes er forhandlere av disse i Flekkefjord. Golvabia har et stort utvalg av fliser med god kvalitet.

PÅ vegger uten flis skal det bli noe kult i fra  Epoxyhuset (  Epoxy Design  / Beton-Cire.no ) og det også blir så spennende når de skal til med det, mer om det kommer i et eget innlegg etterhvert.
Mye spennende i vente og jeg gleder meg som en unge.

Det første som ble gjort etter Sverige turen var inn med nye vinduer på badet. Det gamle var et glass felt men vi har valgt å bruke 4 rams vindu som vi bestilte på Lunden Snekkerveksted ! Nydelige vinduer og kvalitet.

Badet er ferdig med membran og klar for fliser.Jeg prøve legger gulvflisene. Må finne ut hvordan de skal være.


Og det ble annen vær.


På soverommet vårt valgte jeg smart panel i fargen Dempet Blå på vegger og klassisk hvit i taket. Vi legger 
heltre planke gulv som skal males hvitt.


En liten "snutt" med tømmer vegg er bevart i soverommet for å ha inkludert et gammelt element. Den er malt klassisk hvit. Sammen med foringer i samme farge så blir det komplett. Det lille rommet skal være garderobe med vegg til vegg skaper.


 OBS OBS OBS !!! Kvist og sperre grunn så utrolig viktig for å hindre gjennom bløing av kvister. Jeg startet med å flekke kvistene et strø først og deretter full dekk siste strøk. 
Innimellom slagene grunnet jeg vindus karmen. Jeg passet nesten akkurat i trinn 3 før hodet gikk i taket, bare en liten svai i fua 😂
I vinduet bruket jeg oljebasert heftgrunn. Det har fungert best på gamle malings flater i dette huset.

Fliselegger begynte på gulv flisene i dag så det går virkelig fremover !
Nå skal det kroppen "heles" litt.
Godnatt da dere. Takk for at dere leser bloggen.

Vi skrives 👍🏻😊

-Mona ❤︎
Kommentarer

Populære innlegg