Pust inn...pust ut !

Hei !

Det har vært lite tid og overskudd til blogging den siste tiden men jeg kommer sterkere tilbake. Den kjennes som energien er "sugd" ut av kroppen og alt står på hodet.
Siden vi har besluttet å selge huset må alt ryddes og gåes igjennom før pakking. Det hadde vært enklere vist vi bare hadde leid ut for da kunne vi stuet vekk en del på et rom og bare låst det.
Men nå ryddes, sorteres og selges det til den store gullmedaljen. Jostein holder på med badet i huset i byen, jeg har hatt fri noen dager derfra for å få unna litt hjemme.
Badet må være klart til flise legging innen ferien begynner så vi kan ta oss tid til noen dager av sted, vist det lar seg gjøre. Vi har litt for mye å gjøre om dagen så det kommer en flise legger og hjelper oss når flise leggeren er ferdig med ferien sin. Vi klarer rett og slett ikke alt nå som vi har satt oss som mål å være inne innen Oktober.
Når flise leggeren begynner på badet så begynner Jostein på soverommet vårt. Der skal det opp smartpanel på vegger og tak. Det skal legges tre gulv som skal males hvitt. Etter soverommet er det taket i stua som skal gjøres ferdig. Vi har spesial bestilt panel i klassisk hvit i fra Bergene Holm, ekstra lange lengder for å slippe "skjøter". Jeg ville absolutt ikke ha fult av skjøter i stue taket.
Etter at stue taket er ferdig skal gulvene i stuene males. Pipene skal gjøres ferdig. Jeg skal pusse tegl stein pipa og en flise legger skal legge fliser på to andre piper. Planen var å bruke gamle teglstein på pipene men vi klarte ikke å dele de i to for å få ned tykkelsen så da ble det fliser i stedet.
Jeg har valgt ut fliser i fra Golvabia som vil gi et litt "kakkelovns" aktig preg på pipene. Gleder meg til å se resultatet av det.
Ellers så må det legges gulv på spiserommet, vinduene skal ha foringer og alt skal listes.
Så mye å gjøre og så lite tid igjen så det er bare å puse inn...og puste ut !

Deler litt bilder i fra badet som vi begge isolerte. Badet i det nye huset blir ikke like "romslig" som vi er vandt med i Tverrteigen. Det blir litt vinkler ettersom vi har laget et lite vaskerom inni badet. Alt for å gjøre huset mest mulig praktisk.
Spesial laget listverk har vi vært og hentet på Sjølingstad Snekkerverksted på Vigeland.
Vi har kopiert gammelt listverk i huset og bestilt 400 meter. Mye å male på...så mye at jeg tok telefonen rundt og hørte om noen kunne hjelpe. Momentor i Svegeskogen tok på seg oppdraget og skal nå grunne og male 2/3 deler av listverket. Dette grunnet at vi ikke har kapasitet og tid så vi for betale noen for å gjøre det. 
Jeg må bare si TUSEN TAKK for at de stilte opp på Momentor , det er tross alt ikke noe de gjør til vanlig. Jeg kjøpte selv Nordsjø malingXL bygg Flekkefjord og leverte ut sammen med listene. 
Nydelig listverk og utrolig bra kvalitet på treet. Vi er super fornøyd !Grunning !


Maling . Alt listverk males i glans 80. Foringer og Lafte vegger ( soverom ) males i glans 40. Og helt til slutt i dette innlegget . Jeg ble ikke fortrolig med den mørke lafte veggen så jeg malte den like godt i klassisk hvit 😄😄😄 Jeg brukte først Nordsjø Oljebasert heftgrunn og deretter Nordsjø Snickeri Professional i glans 40.

Kant bordene rundt taket skal være hvite. Slike bord var det rundt i taket opprinnelig i fra det gamle.


Det skjer noe hele tiden 👍🏻😄 

Dere hører i fra meg igjen etterhvert. Enn så lenge nyt sommeren og ferie tider ☀️☀️☀️

-Mona ❤︎

Kommentarer

Populære innlegg