Litt små tanker...

Heisan !

Nå er det noen dager siden jeg har gitt lyd i fra meg her på bloggen men jeg er her og sviver rundt i hjemmet !
De siste 4-5 dagene mine har vært litt "tunge" og da må jeg til å prioitere. Jeg er ikke en person som er spesielt god å lytte til kroppens signaler, jeg har lest om det gang på gang at det er viktig med min sykdom og virkelig akseptere sin tilstand og hvile når man kjenner behovet melde seg. Jeg har mye å lære der og ikke minst det å akseptere min egen situasjon, men det er vanskelig.
Bloggingen gir meg så mye og jeg er glad for vær gang jeg har postet et innlegg, det gir en mestrings følelse i hverdagen i tillegg til andre små oppgaver som gir samme følelse feks. handle,støvsuge, vaske/rydde,lage mat, besøke venner osv. Har man en sykdom blir disse tingene "mestrings oppgaver" . For noen er den mestringen mye og for andre er det bare "peanuts"....! Har DU alltid vært frisk og rask så skjønner du ikke hvordan disse daglidagse tingene kan være noe å mestre....men  "ha det i minnet vist du en gang sko bli syk så kan vi snakkes..."
Heldigvis er vi alle forskjellige og man vet aldri hva livet bringer og hvordan dagen ender.


På et venterom i går leste jeg i et ukeblad om Tone på Landstil. En gripende fortelling om hvordan 
livet hennes plutselig en dag var snudd totalt på hode og hun var blitt syk, for det er faktisk så fort gjort...
Fra den ene dagen til den andre, eller fra den ene uken og til den andre...
Det gikk heldigvis den rette veien igjen for Tone og se hvor bra hun gjør det i dag *smiler*

*****

Vi sier alle at "det skjer ikke med meg"...
MEN...det vet du ikke, det kan være deg i morgen eller i neste uke,
eller det kan være et annet familiemedlem.
Det er det ingen som vet.

Jeg har sett flere bloggere som sliter med en eller annen form for sykdom og 
som finner glede i bloggingen og det synes jeg er så bra! Bak enhver blogg så finnes det et "ansikt" og en "sjel"
og noen ganger så er det greit og vise den personen også....(Jeg leste en meget bra artikkel skrevet av Maria Gjerpe i Aftenposten. Maria har en blogg som heter
Marias Metode og den er jo innom og leser litt innimellom.)

Jeg siterer Maria`s  ord :

"Kanskje tror dere som nå er friske at det å bli syk over lang tid er noe som ikke kan skje dere? Kan hende tror dere at dette bare er noe som skjer andre – at det er noe spesielt med dem som blir langtidssyke eller kanskje til og med uføre? Det ser ut til at debatten styres av dette altfor enkle: du er din egen lykkes smed, din egen helbreder, og om du ikke er noe særlig tess er det din egen feil og vi er ikke så veldig interessert i deg. Det er ikke der vi skal være, er det vel? Jeg vil at det skal være greit å gjenkjennes som syke, men likevel stolte og sterke mennesker. For å si det med i ungdommen; jeg vil at temaer rundt syke skal være greit og «sexy» å snakke om."

Sitat: Maria Gjerpe:

"Det er viktig å få lov til å være syk når man er det, uten i tillegg å skulle bære på skam og stigma. Det gjør det lettere å bli frisk. Alle er vi sårbare. Alle kan vi rammes av sykdom og ulykker i livet. Når vi står sammen og støtter den som trenger det, er vi ikke bare sterkere selv, vi gjør også den andre sterkere. På den måten kan syke få være hele seg – sterke, stolte og sexy, til beste for samfunnet som helhet."


Kansje har akkurat du en sykdom og kan kjenne deg igjen i dette som Maria skriver,
det gjør jeg....!
Lyst og lese mer kan du trykke på linken:
Selv om dette er en interiør blogg så og er det av og til greit å lufte noen andre tanker også,
slik som jeg har gjort i dag.
"Jeg er tross alt bare en vanlig person som er hjemme pga sykdom, men.....
jeg er like mye verd og det er DU også"

Og vet du hva?
Jeg er glad i bloggen min og jeg er glad for at du gidder og stikke innom =)))

Ha en kjempefin dag og uke!


Det er ikke for sent å melde seg på min 
Give Away.Kommentarer

 1. Heia berta. ;o)))

  Gode ord. Kjenner meg godt igjen der ja. Men nå er det bare å se fremover. Jeg er bedre å får sponset ny utdannelse av nav, så det er jo veldig bra egentlig. hihi
  Ha en superduper dag da bert. :o)))

  Klem Simone

  SvarSlett
 2. Skjønner veldig godt hva du mener! Jrg sliter med helsen selv uten egentlig å ha en diagnose å vise til.. det er ikke noe kjekt å føle at man ikke behersker alt man burde! Synes det er fint at du bretter ut litt om deg selv jeg, for det er godt å lufte tankene sine, og ikke minst viktig at friske folk kan få litt innblikk i hvordan det er å være i dårlig form. Fine ord i den artikkelen du viser til:)
  Fortsett å glede deg selv og oss andre med bloggen din!

  Ha en fin dag videre!
  Klem fra Hanne:)

  SvarSlett
 3. Hei. Flott innlegg som traff meg. Jeg har Fibromyalgi, det tok tid å godta at jeg ikke kan alt som jeg gjorde før, og alt jeg vil gjøre. Jeg hadde også en "sorgprosess" med å gi opp yrket mitt som frisør. Men nå har jeg lært meg å leve med sykdommen og smertene, er omskolert og har en jobb jeg stortrives i:-) Livet ER godt nå, selv om noen dager er tunge å komme igjennom :-) Ønsker deg alt godt. Masse klemmer fra Trude

  SvarSlett
 4. Ønsker deg mange fine og gode dager :)
  Klem!

  SvarSlett
 5. Fint innlegg :)
  Mange av oss har noen skavanker, noen små og andre store. Det gjelder å ta hver dag som den er og gjøre det beste ut av dagene.
  Høres ut som at du har en god innstilling:)
  For meg går det litt opp og ned. Har hatt en lang og god periode nå og det er deilig. For meg er trening det som skal til - en uke uten trening og kroppen er stiv som en stokk.....
  Håper du får en feiende flott tirsdag.
  Herlige lyslykter du har laget:))
  Klem

  SvarSlett
 6. Hei Mona. Takk for ditt fine innlegg. Det var som om jeg skulle ha skrevet det selv. Er enig i alt du skriver! Tusen takk for dine ord. Maria er en klok og dyktig dame. Er også innom den flotte bloggen hennes av og til. Mange gode tanker til deg. Klem Ellen.

  SvarSlett
 7. Takk for fine ord! Passer nok på mange av oss bloggere, det har jeg også fåt med meg. Selv har jeg leddgikt og fibromyalgi, så blogging og interiør er mine hobbyer. Når man ikke klarer å være så aktiv som før lenger, er det viktig å ha noe å fylle dagene sine med. Det å gjøre det koselig rundt seg i hjemmet er terapi for meg. Sikkert flere som er enig i det;) Klem fra Eli.

  SvarSlett
 8. Det er en gode, at selv om sjela mi ikke er i water, så har min kreative hjernehalvdel virkelig begynt å fungere. For meg er kreative krumspring og blogging faktisk en form for terapi:DDDD klemz Grethe

  SvarSlett
 9. Så flott innlegg fra deg i dag, det er noen ganger godt å bli påminnet av ting som for noen er "hverdagen." Jeg har fått kjent på kroppen disse 7 mnd hvordan det er å ha en kropp som absolutt ikke fungerer. Dette har jo både mann og barn også fått kjenne. Jeg går på helt til det sier stopp, og har dermed måtte lide for dette mange ganger, så jeg kan så godt forstå hvordan du har det ja.
  Er så glad for at du er så åpen om sykdommen din og alltid er så positiv. Stå på Mona, du er best!!
  Ønsker deg en herlig uke og husk å stopp opp og ta noen pustepauser inni mellom.

  Gode klemmer herfra

  SvarSlett
 10. Flott innlegg fra deg Mona.
  Ønsker deg alt godt.
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 11. Hei.
  Flotte ord du skriver og sant som du sier... Det er et annsikt bak enhver blogg og godt er det å få luftet sine tanker og sinn. Det gjør at man er mennesklig.
  Ønsker deg god bedring.
  Klem fra Hill-Iren

  SvarSlett
 12. Flott skrevet Mona ;)
  Ja det er så sant så sant, det er et ansikt bak hver en blogg og det er jo bra ;) Selv sleit jeg i mange år, til slutt måtte jeg velge bort mitt yrke da kroppen sa stopp... men jeg begynte å så etter andre muligheter og det resulterte i der jeg er nå... Men jeg vet at mange dessverre ikke får eller har den muligheten for alle har vi våre forskjellige sykdommer... Min kjære venninne har ME og jeg vet hvordan hennes hverdag er ;( Det er iallefall feil å tro "at det skjer ikke meg", for det er nettopp det det kan ;) Ønsker deg god bedring og jeg sender deg mange varme tanker ,)
  Klemmer fra meg,
  Anki

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid og la igjen en hilsen til meg =)

Populære innlegg