Litt små tanker...

Heisan !

Nå er det noen dager siden jeg har gitt lyd i fra meg her på bloggen men jeg er her og sviver rundt i hjemmet !
De siste 4-5 dagene mine har vært litt "tunge" og da må jeg til å prioitere. Jeg er ikke en person som er spesielt god å lytte til kroppens signaler, jeg har lest om det gang på gang at det er viktig med min sykdom og virkelig akseptere sin tilstand og hvile når man kjenner behovet melde seg. Jeg har mye å lære der og ikke minst det å akseptere min egen situasjon, men det er vanskelig.
Bloggingen gir meg så mye og jeg er glad for vær gang jeg har postet et innlegg, det gir en mestrings følelse i hverdagen i tillegg til andre små oppgaver som gir samme følelse feks. handle,støvsuge, vaske/rydde,lage mat, besøke venner osv. Har man en sykdom blir disse tingene "mestrings oppgaver" . For noen er den mestringen mye og for andre er det bare "peanuts"....! Har DU alltid vært frisk og rask så skjønner du ikke hvordan disse daglidagse tingene kan være noe å mestre....men  "ha det i minnet vist du en gang sko bli syk så kan vi snakkes..."
Heldigvis er vi alle forskjellige og man vet aldri hva livet bringer og hvordan dagen ender.


På et venterom i går leste jeg i et ukeblad om Tone på Landstil. En gripende fortelling om hvordan 
livet hennes plutselig en dag var snudd totalt på hode og hun var blitt syk, for det er faktisk så fort gjort...
Fra den ene dagen til den andre, eller fra den ene uken og til den andre...
Det gikk heldigvis den rette veien igjen for Tone og se hvor bra hun gjør det i dag *smiler*

*****

Vi sier alle at "det skjer ikke med meg"...
MEN...det vet du ikke, det kan være deg i morgen eller i neste uke,
eller det kan være et annet familiemedlem.
Det er det ingen som vet.

Jeg har sett flere bloggere som sliter med en eller annen form for sykdom og 
som finner glede i bloggingen og det synes jeg er så bra! Bak enhver blogg så finnes det et "ansikt" og en "sjel"
og noen ganger så er det greit og vise den personen også....(Jeg leste en meget bra artikkel skrevet av Maria Gjerpe i Aftenposten. Maria har en blogg som heter
Marias Metode og den er jo innom og leser litt innimellom.)

Jeg siterer Maria`s  ord :

"Kanskje tror dere som nå er friske at det å bli syk over lang tid er noe som ikke kan skje dere? Kan hende tror dere at dette bare er noe som skjer andre – at det er noe spesielt med dem som blir langtidssyke eller kanskje til og med uføre? Det ser ut til at debatten styres av dette altfor enkle: du er din egen lykkes smed, din egen helbreder, og om du ikke er noe særlig tess er det din egen feil og vi er ikke så veldig interessert i deg. Det er ikke der vi skal være, er det vel? Jeg vil at det skal være greit å gjenkjennes som syke, men likevel stolte og sterke mennesker. For å si det med i ungdommen; jeg vil at temaer rundt syke skal være greit og «sexy» å snakke om."

Sitat: Maria Gjerpe:

"Det er viktig å få lov til å være syk når man er det, uten i tillegg å skulle bære på skam og stigma. Det gjør det lettere å bli frisk. Alle er vi sårbare. Alle kan vi rammes av sykdom og ulykker i livet. Når vi står sammen og støtter den som trenger det, er vi ikke bare sterkere selv, vi gjør også den andre sterkere. På den måten kan syke få være hele seg – sterke, stolte og sexy, til beste for samfunnet som helhet."


Kansje har akkurat du en sykdom og kan kjenne deg igjen i dette som Maria skriver,
det gjør jeg....!
Lyst og lese mer kan du trykke på linken:
Selv om dette er en interiør blogg så og er det av og til greit å lufte noen andre tanker også,
slik som jeg har gjort i dag.
"Jeg er tross alt bare en vanlig person som er hjemme pga sykdom, men.....
jeg er like mye verd og det er DU også"

Og vet du hva?
Jeg er glad i bloggen min og jeg er glad for at du gidder og stikke innom =)))

Ha en kjempefin dag og uke!


Det er ikke for sent å melde seg på min 
Give Away.Populære innlegg