Jeg bare MÅTTE !!!!

Heisan.
1 Mars...slettes ikke verst. Første vårdag og været snudde helt om fra vårlig til grått, surt og kaldt. Mormoren min sa alltid "været kan ingen gjøre noe med..." og det er så sant. Vi får ta det som kommer og bare være glad for at det går den rette veien mot bedre temperaturer. Jeg er ikke så opptatt av været egentlig men det merkes godt når vi jobber i huset at det er kaldt.
Nok om det !

I huset vi renoverer så skal vi ha stue i 2 etg. Dette grunnet lysere og luftigere rom. I stuen er det en brannvegg fra gammelt av. Før i tiden var det veldig ofte at det var en vedovn i flere rommer i samme hus. I dette huset har det vært to ovner i 2 etg.
Den gamle brannveggen i dette huset var mur pusset og malt i en gul farge.
Planen min var i utgangspunktet å fjerne pussen og se hva som skjulte seg bak.
Dette synes Jostein var en litt dårlig ide for det ville bli så mye arbeid å stå og "pikke" på den.


Jeg la planen på "is" og tenkte ikke så mye mer på det. Mens jeg har holdt på med all pussingen av laften har jeg vært innom tanken av og til om hva vi skal ha på brannveggen. 

Når jeg pusset på bjelken som var nærmest brannveggen kunne jeg ikke dy meg og "pikket" litt på murpussen i toppen av brannveggen. Jeg tenkte med meg selv at det "var noe løst der som bare måtte fjernes"...Jostein sa sikkert ikke noe på det. Jeg tenkte at det måtte jo fikses uansett på den øverste delen. 
Jeg tok like gjerne bort litt ekstra...


Så ventet jeg en dag....
Jeg pusset ferdig bjelkene. Så fjernet jeg litt til før vi skulle gå hjem.
Så kom Jostein inn...
Han sa ikke så mye. Han visste at jeg hele tiden hadde hatt lyst på en gammel teglstein vegg. 
Jeg klarte rett å slett ikke å la være og bare MÅTTE jobbe meg nedover. Jeg brukte hoggjern og hammer. Det funket utmerket !
Litt ujevnheter i toppen men det har sin sjarm og er en del av historien...


Jeg er godt fornøyd med veggen og Jostein klaget ikke han heller..=)
Jeg har et godt tips.
Har du en tanke om et prosjekt eller en ide : FØLG DEN OG GJØR DET ! Jeg hadde tanken om veggen i fra begynnelsen, la den bort en stund men fikk ikke helt fred så jeg fulgte den helt ut. Nå gjenstår jeg med en gammel del av husets historie som jeg skal pusse med "murtett" eller en annen type mørtel. Jeg har bestemt meg for å prøve på dette selv men det blir ikke enda. For nå må jeg begynne med lafte veggen i spisestuen...
Der er jeg nå. Innleggene har mer eller mindre innhentet oss til dags dato. Vi har holdt på i huset i snart 3 måneder. Nå blir det snart innlegg fra dags dato og ikke tilbake i tid !

Bare å henge på :)

Ha en fin dag !
-Mona
Kommentarer

Populære innlegg