Laften i spisestuen !

Hei !

Jeg er som sagt i innlegget i går ferdig med laften i "spisestuen". Den krevde ganske så mye jobb. Den var skitten, ekkel og full av gammel sort sot. I "gamle" dager var det et Bakeri i huset. De hadde utsalg av baker varer og brød i butikk delen. I kjelleren står det fortsatt gamle baker ovner. En på vedfyring og to på en form for elekrisitet. Har et aldri så lite håp om at en av de en gang skal settes i stand til bruk, men det er nå et helt annet kapittel og laaaangt fram i tid. Tiden vil vise !
Jeg vil annta at soten som lå på laften jeg har pusset kommer i fra kjelleren. Det har vært sot andre steder også så den har nok vært ganske kraftig i kjelleren og pga dårlige luftings forhold har det trengt opp en del, men det er jo bare vår teori. Jeg sko gjerne ha kjent til husets historie så vist noen vet hvor jeg kan finne ut av det så legg gjerne igjen en kommentar.

Laften er i to forskjellige typer i spisestuen, slik som på kjøkkenet. Dette skyldes nok at huset har vært mye lavere i 2 etg opprinnelig. Så når huset ble hevet i 2 etg ble det brukt annen materiale.
Det har jo sin sjarm og historie.
Jeg har en liten utfordring med denne veggen sånn farge messig. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal få noenlunde lik finish på de ulike materialene. Det øverste er mye lysere.
Noen som vet ?

Laften før :Sånn går no dagan ...... ( lue sponset av Byggvell Moi )


Alt i alt synes jeg selv jeg har gjort en bra jobb når det kommer til pussingen. Veggen er litt shabby men med noe beis blir den nok bra. Jeg har TROEN =) 
Jeg er så glad jeg er ferdig med veggene så langt. Det har vært krevende og slitsomt og jeg har merket det godt på kroppen. Nå er det en vegg igjen å pusse men den er det ikke maling på så da er bare halve jobben å pusse over. Veggen er i gangen i 1etg. Veggen på soverommet har jeg besluttet å pusse lett over for så og male hvit. 

Jeg er så glad det går mot slutten av lafte pussingen.....

Takk til mamma og pappa som deler innleggene mine på Facebook. Jeg blir glad om du også vil dele så når jeg ut til flere og kansje kan vi inspirerer andre som vurderer å renovere eller bygger =)
Tusen takk :)

Ha det bra så lenge, ta vare på hverandre !

-Mona
Kommentarer

Populære innlegg