Herfra kan det bare gå "oppover"...!

Hei !

Fredag...beste dagen i uka. Fredag har vi "renoverings" fri fra huset. Fredager har alltid vært spesielle her i hus. Når kvelden kommer er pyjamas buksa ekstra god å ta på seg etter en god dusj. Fram med snopet og en god film eller serie og krype godt opp i sofaen og bare senke skuldrene. I dag tar vi turen til hytta og skal kose oss der, vårt andre hjem selv om den tilhører mamma og pappa.

Tilbake til renoveringen....

Like over nyttår begynte vi å gå motsatt vei....vi river ikke ned nå skal vi bygge opp. Herfra kan det vel bare gå "oppover" og fremover =)

Jostein startet med taket i stuen, planen min var og være med på mange slike snekker ting å lære forskjellige ting men.... Det er så mye annet også å gjøre at jeg fokuserer på "finisher" rundt omkring. Mye laft å bearbeide i fra gammelt og ekkelt til å bli brukende som en del av interiøret, så enn så lenge så har vi vær sine områder. Men en ting og det er at jeg spør om mye, tror noen ganger han blir litt "matt" rett og slett for det er mange "hvorfor sånn" og "ikke sånn" spørsmål.... ja slik går no dagan.
Fremgangen :

Skråtak lages under hoved taket. Vi hevet det så høyt det lot seg gjøre.
Det ble laget mye ny bæring på loftet siden det meste var i det gamleste laget.
Viste jo i et tidligere innlegg hvordan det var bygget før i tiden for ( da snakker vi ca 150 år tilbake)
og det var slik det var da men i dagens standard så holder det ikke mål. Jostein forsterket det meste så det ikke skal "sige" noen plass.

Når vi begynte med dette så var det i det kaldeste laget ute. Vinduene var fulle av is ( jeg hadde brukt en damp maskin som hadde gjort vinduene full av vann og så kom frosten...) 
Det var en kald fornøyelse å være i huset da. Ikke mye motiverende men vi bet tenna sammen.
Siden alle vegger i etg var ribbet så var det ikke mye som holdt kjølen ute.
Vi var glade når gradestokken gikk mor røde tall igjen...På bildet under så har vi laget en "kasse". Feie luken er på loftet og pipen går jo opp i fra stua så plutselig var det ikke noe gulv å stå på der når vi hadde revet og siden feieren må ha tilgang til den så  bygget  vi den inne på denne måten og utelukket den i fra stuen. Blir litt vinkel i taket men det var ikke så mange andre måter å løse det på.


Når taket var ferdig var det vind pappen sin tur...
Gammelt hus og mye trekk, må tette så godt vi kan. 

Klart for lekter. Vi foret ut veggene 5 cm ettersom rommene minker en del i kvadrat
og vi trenger de kvadratene så derfor 5 og ikke 10.De gamle vinduene skal byttes. Dersom du vet om noen som er innteresert i å kjøpe gamle vinduer som er over 150 år så ta kontakt på mail.
Etter lektene var det isolasjonen.
Vi brukte 5 cm og 7 cm. Veggene er enkelte plasser veldig skjeve og etter at de ble rettet utgjorde det en forskjell på 2 cm enkelte stedet og da brukte vi 7 cm glava.
Det hadde vært optimalt med litt mere glava men vi skal ha en GOD vedovn =)))))So far so good. 

Hva jeg gjorde mens mannen snekra og isolerte får du i neste innlegg.

Ha en fin Fredag og helg..

På gjensyn og takk for at du tittet innom .

Bildet under i fra @behindabluedoor-Mona

Kommentarer

Populære innlegg