Valg av vinduer..

Hei !

Huset vi har kjøpt og renoverer ligger i Flekkefjord sentrum, såkalt "Hollenderbyen".
Det er "gamlebyen" og det er fine gater med fine gamle sørlandshus. Byvandring her på vår og sommer er absolutt anbefalt.
Husene er gamle, veldig gamle. De fleste av de er vernede. Huset vi har kjøpt har verne kategori 1.
Dvs at vi ikke kan endre husets fasade/eksteriør. Dersom endringer på huset som er utenom det opprinnelige skal det søkes kommunen om det ellers må alt ivaretas/tilbakeføres til slik det var " ved byggetid".

Vinduene i dette huset er veldig gamle, de er ikke orginale men det er ikke så lang unna.
De er trekkfulle og har liten isoleringsevne. Man kan velge å resturere de og evnt sette inn varevindu for bedre isolering eller man kan bytte de. Vi har valgt å bytte de. Vi kan ikke velge type vinduer selv vi må bruke samme type som det står i pr i dag, 4 rams. Vi skal også bytte 2 vindu i husets 1 etg. hvor det skal være et soverom. Der må vi tilbakeføre til det opprinnelige og der var det 2 rams vindu med sprosser, så de to vinduene blir forskjellige i forhold til de i 2 etg.
Vi har valgt å sette i støydempende glass på de to vinduene i 1 etg. for å redusere støy fra gaten.

Når vi skulle velge leverandør så tegnet Jostein opp vinduene og målene og vi sendte rundt pris tilbud til forskjellige leverandører. Jeg skal ikke henge ut noen navn på leverandører her men jeg kan med sikkerhet si at det er STORE pris forskjeller ute å går. Jeg fikk nesten inntrykk av at jo større virksomhet desto større pris totalt sett, og her snakker vi forskjeller på alt i fra 10-15000; ( det utgjør jo nesten et helt vindu...) !

Jeg hadde en favoritt som jeg håpet ville gi et godt tilbud på vinduene, det er Lunden Snekkerverksted på Sveindal.  Vi hadde brukt disse tidligere til å lage vindus rammer til badet vårt og vi var kjempefornøyd.


Tilbudet fra Lunden var det absolutt beste og med stor margin så vi valgte LUNDEN !

Skal du bestille vinduer eller dører så anbefaler jeg deg absolutt og sjekke litt med mindre leverandører som Lunden for her kan du spare penger og enda bedre du hjelper små bedrifter og holde det gående så ikke de blir "overkjørt" av de store fabrikkene.

Litt om Lunden :


Lunden Snekkerverksted ligger nær veikrysset RV 42/455 på Sveindal. Dette er et distrikt som har lange tradisjoner i å bearbeide trelast.
Den gang ble det produsert både dører, vinduer, trapper og innredningsprodukter. Siden 70-tallet er det i hovedsak blitt produsert vinduer og utvendige dører på bedriften.  I dag har vi spesialisert oss på produksjon av vinduer og dører i «tradisjonell» stil, inkludert produkter til verneverdige bygg.  
Vi har en fleksibel produksjon og produserer alt etter ordre. Vi har gjort en del endringer internt i den senere tid som gjør oss i stand til å levere produkter med en kombinasjon av spesialiteter som markedet har etterspurt. Dette er spesielt aktuelt på produkter til verneverdige og antikvariske bygg. Eksempelvis har vi et bredt utvalg av ulike typer profiler (vi kopierer originale), vi kan kostemale for hånd (linoljemaling, oljemaling), vi kan levere karmer forberedt for slett utforing uten avtrapping, og vi kan legge inn «gammelt glass». Vi produserer også dører som er tilnærmet nøyaktig kopi av eldre dører, men som samtidig har de positive egenskapene som nye dører har i forhold til isolasjonsevne.
Vi produserer vinduer og ytterdører etter kundens mål og spesifikasjoner. Vi skreddersyr en løsning for deg enten prosjektet er lite eller stort. Vi er svært opptatt av kvalitet, tradisjoner og godt håndverk. Ta gjerne kontakt med oss, så finner vi i fellesskap den beste løsningen for akkurat ditt prosjekt.
Kontakt info: 
  • Sveindal
    4528 Kollungtveit
    58.483633, 7.463790
  • Tlf: +47 38 28 05 38 
Litt inspo bilder ;Mer info finner du på linken : Lunden Snekkerverksted / Lunden Facebook

Håper du ble inspirert og kanskje har du Lunden Snekkerverksted i tankene dersom du trenger vinduer eller dører !

Ha en fin dag =)

-Mona


Kommentarer

Populære innlegg