Snekkeren jobber !

Hei !

Så var det Fredag igjen, det var jo nettopp Fredag. Kjenner at jeg fryser og fryser og det blir liksom ikke varmt, været er litt snodig. Skifter i mellom mange minus til varme grader. Det blir skikkelig huskaldt når været er som nå rundt "nullen" ! For første gang tror jeg vi går tom for ved og må ha påfyll, skjønner ikke hvorfor det har gått med så mye ved denne sesongen,vi fyrer og fyrer. Har det vært jevnt kaldere enn vanlig ???
I dag er det "fridag" fra hus renoveringen og jeg vet det er en person som ser virkelig frem til det i dag.
Jostein sa i går i huset at han så virkelig frem til helg og en fridag. Han jobber som snekker hele dagen så det er jo ikke rart han er trøtt. Akkurat nå så føler han at fremgangen går litt tregt ettersom det har vært et "par hinder" på veien og da går en litt fortere lei, men det går et par dager så snur det seg igjen.

Vi jobber på vær våre områder i huset. Han tar tømrer arbeidet og snekrer og jeg springer rundt å "bevarer" gammelt interiør. Innimellom så jobber vi litt i sammen =)

Jeg har holdt på med laften og pussing og Jostein forer ut vegger, isolerer, legger/reparer gulv på kjøkkenet...Kjøkken gulvet er lagt nytt, du kan lese om hvorfor her !


Den doble døren i stuen ønsket jeg å snu , dørene vendte inn i den minste stue delen og det gjorde at rommet virket mindre og trangt. Jeg hadde et ønske om å bevare denne gamle fine døra så da ble det løsningen. Jostein kunne sikkert tenkt seg å fjernet den for å få det litt mer åpent men det var ingen andre plasser å plassere den så da ble det slik. 
Utrolig kjekt å være gift med en handyman . Jeg er så glad i han, gode mannen min, og han sier stort sett "greit det" til alle mine ideer :) 

Døren før : Listene rundt døren vil jeg annta er orginale og veldig gamle. De er bare vakre. Disse skal kopieres og brukes rundt i huset der hvor det lar seg gjøre. For meg er det viktig å ivareta en del av husets historie. Jeg ville helst brukt de gamle listene rundt de nye vinduene men det lot seg vist ikke gjøre i følge snekkeren... Etter :
Og når laften var ferdig så ble det "bærre lækkert "...

Etter døren startet utforing av kjøkkenets yttervegger. Her fores også veggene ut 5 cm. Men dette huset er skjevt, veldig skjevt så fra bunn til topp utgjorde det flere cm.  Jostein isolerte med isolasjon fra 5 cm i bunnen til nesten 10 cm i toppen. Stor forskjell fra skjeve til rette vegger.Kjøkkenet er ferdig isolert og klar til elektrisk. Neste rom er spisestuen som skal renoveres, der kreves det litt ekstra arbeid. Men først måtte han "assistere" meg litt...
Mer om det i neste innlegg :)

Håper du får en kjempefin helg ! På gjensyn.

-Mona

Blogglisten hits

Kommentarer

Populære innlegg