"Lafte floken ..." !

Hei !

Det har vært noen kalde dager igjen, det merkes godt på kroppen. Det er tyngre å jobbe i huset på ettermiddagene for kroppen funker ikke like bra men heldigvis så ser jeg røde tall på langtids varselet og det er bare å tenke positivt. Det går mot VÅR og det gleder meg stort. Jeg har så smått begynt å tenke litt på ute området i denne lille bakgården på eiendommen. Gleder meg til å renske opp litt og plante et par bringebær busker, blomster og et par busker. Jeg har ikke grønne fingre eller er et blomster menneske men jeg liker at det er trivelig.
Et par måneder til nå så varmer solen desto mer.....

Renoveringen :

I dag har jeg kalt innlegget for "Laftefloken" ! Det begunner jeg med at jeg har hatt mye tenking på hvordan jeg skal gjennomføre dette. Tapeten var jo en grei sak å fjerne men så er det denne malingen og i tillegg så er laften mørk og misfarget.
Først og fremst hang jeg opp plastikk foran åpningen inn til rommet ved siden av og satte på varme. Selv om varmen stod på fikk jeg det ikke opp til mer enn 3-4 grader.
Jeg har fjernet spikere og "doret" spikere som ikke lot seg fjerne så veggene er klare for pussing.

( Dato : 16.01.2016 - Jeg startet med pussingen, jeg holdt på frem til 26.01 i dette rommet..)Legg GODT merke til hvordan det ser ut på bildene, det blir forandring. Du trenger bare god tolmodighet og tenke positivt så lar det seg gjøre men DET TAR TID ! 


Jeg startet med å pusse øverste del. Jeg begynte med multisliper og endte opp med båndpusser. Dere tenker sikkert hvordan jeg orket det, det tenkte jeg også.... Jeg så på det som trening. Like før vi kjøpte huset hadde jeg begynt å trene litt for å øke styrken i kroppen men det ble ikke lange treningsperioden for vi kjøpte hus og da ble det treningen i stedet. Pussingen har vært styrke trening for meg og vel så det. Det har vært krevende, slitsomt, tungt og ja "you name it" og jeg har nesten trillet tårer et par ganger men jeg har ALDRI GITT OPP. Jeg har pusset og pusset og pusset og pusset enda litt til....og sover mer enn vanlig ! Sånn går no dagan. Laften SKAL frem !

Veggen på bildet under pusset jeg bort alt malingen. Det var  mye arbeid og jeg lurte på om det var annen måte å få bort malingen.


( Det var så mye støv i rommet at det var helt grått....)

Jeg bestemte meg for å prøve malingsfjerner. Jeg hadde googlet dette og det ble anbefalt å smøre godt på og  å ta på plastikk for å holde oppe fuktigheten så det "jobber" bedre. Det funker men grunnet litt lav temperatur i rommet så gikk det litt treigt. Men det er et produkt som fungerer. Det mest effektive er å smøre det på og la det stå over natten å "jobbe" !


På bildet under har jeg skrapt bort maling med en god skrape. Jeg brukte et sparkel redskap som var tynt, kjøpte på Europris.


Før / etter :


Det er fortsatt maling igjen så da er det frem med pusseren når veggene har tørket !


Etter pussingen :

Ble det bra eller ???  Jeg synes det. Litt igjen over dør åpningen. Det er to typer materialer på veggen. laft og gammel plank. Huset var opprinnelig bygget opp til der hvor skillet går . Så ble taket hevet og veggene ble høyere og de brukte plank til å utføre dette. Så i gamle gamle dager har de nok nesten gått med krum rygg i andre etage....morro med husets historie.

Så er det stuen next....samme prosess !

Ha en fin dag dere. Takk for at du stikker innom =)

-Mona 

Kommentarer

  1. Du er flink Mona. Hvor har du tålmodigheten fra ??? Masse lykke til videre. Klem

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid og la igjen en hilsen til meg =)

Populære innlegg