" Visit" Tollboden Bakeri ❤

Hei !

For et vær sier jeg bare...ohlala !!!!! Sol og atter sol og en gradestokk som bare stiger, hva mer kan enn forlange. Vi skal absolutt ikke klage selv om jeg personlig blir mer eller mindre utslått av denne varmen. Jeg trives best på 18-20 grader 😊

Det er Fredag og det er helg og absolutt ikke en vanlig helg her i Flekkefjord. Det er åpning av Smaaby 2016. Det skjer mye spennende i sentrum og det er bare å hive på seg sommerklærne og ta seg en bytur.

Vi er så heldige her i byen og har fått nok et bakeri, Tollboden Bakeri ! Etter bakeri helt etter mitt ❤ Det er jo uten tvil en stil jeg bare "dåååååner" av og bare digger enkelt og greit ! Tømmerveggene 😍😍😍 Love it 👌🏼 De har "børstet" støvet av veggene og bevart de som de var i fra byggetiden. De oser av patina og har en sjarmerende detalj her og der som du må ta nærmere i øyesyn. Thomas kunne stolt fortelle om arbeidet som lå bak oppussingen. Han har fått god hjelp av sin familie. Designet har de stått for selv. Moren og faren har laget bordene. Stolene har moren sydd trekk til og det med et hint av en skinn detalj i fra tidligere Aarenes Lærfabrikk. Det samme går igjen i sofa tekstilene som de også har laget og brukt samme detalj. Her har virkelig familien stått samlet og jobbet og skapt noe fantastisk.

Tollboden Bakeri er startet av Flekkefjæringen Thomas Valand (30) som er utdannet Baker og konditor og har i tillegg mesterbrev i baking. Thomas har tidligere deltatt på det Norske Bakerlandslaget ( artikkel Avisen Agder ) og har erfaring som bakesjef i Godt Brød.Tollboden bygget har sin lokale historie som alt annet og her får du et lite udrag :
Bygget eies i dag av Knut Sand Bakken.

" Flekkefjord tollsted var opprinnelig Lista Lens tollsted. Flekkefjord ble en av sildehavnene på 1830-tallet, men også før dette var fisken en viktig eksportvare fra tollstedet. Det gjaldt utførsel både inn- og utenlands. På 1700-tallet gikk makrell, laks, østers, hummer, hvitting, sei og noe klippfisk ut fra Flekkefjord. Byen hadde også en grad av skinneksport. Inn til byen kom, i tillegg til korn og fødevarer, mer luksuriøse varer som sitroner, lakris og fransk brennevin."I dag fremstår bygget like så flott og godt bevart og med et nytt Bakeri i sær klasse. Her kan du sitte og kose deg ute med kaffe og mat i solen mens du hører måkeskrik og båter som tøffer forbi. Siden de har servering kan du også nye noe godt i glasset 🍷🍺☕️ Virkelig Sørlandsidyll på sitt beste. 
De baker brød i stein ovn og servere sandwich med lokale råvarer. De skal serverer pizza i fra sin egen vedfyrte Italienske Pizzaovn på kvelds arrangemangene når de kommer i gang. Da er det duket for en god Italiensk pizza med et glass rødvin enten inne eller på bryggekanten. Fantastisk !

Han satser også på og servere ferske reker som du kan renske selv mens du nyter et glass kald hvitvin eller en kald øl 🍺 Han jobber med å få dette i gang. 
Jeg sier bare : Kom til FLEKKEFJORD, her er det liv laga 😄

All photos by: Mona Tobiassen Ersdal , Remember :  © ! En hel vegg med motiv fra Flekkefjord i gamle dager, det er bare Glimrende !


Dette bare MÅ OPPLEVES ! Her får du gode varer for "ganen " i tilegg til å oppleve en del av Husets Historie som har blitt fremhevet som en del av interøret.

Bon Apetitè 👌🏼

Takk for at du tittet innom bloggen og nyt sommer varmen i laaange drag !

-Mona T Ersdal

Kommentarer

Populære innlegg