Farge på tilværelsen ! ( Interiør innlegg )

Heisan !

Etter noen innlegg fra Byen jeg bor i så er det på tide med et Interiør innlegg. Mer i fra byen kommer innimellom. Tips meg gjerne vist det er noe du ønsker å se mer av i byen, jeg tar gjerne turen 😊

Det går fremover i huset, det må jo selvfølgelig det 🙈 Selv om kjøkken skapet ble forsinket og utsatte monteringen så har Jostein fått gjort mye i 1 etage, soveroms delen. Han har foret ut veggene og isolert, mer om det ser du en annen dag.
Tenkte det var på tide å vise hvilken farge jeg valgte i stuen.


And the color is " Leger" fargekode nr. S6000-N . Jeg har valgt mørke toner i stuene, synes den mørke fargen går fint til de brune tømmer veggene. Gulv og tak skal være hvitt. Jeg har brukt Nordsjø Perform+ Easy2clean et maling med glans 10. Den dekker godt og legger seg og gir et matt utrykk med en fin overflate med et "touch" av glans. Sammen med lister i høyglans vil de fremheve hverandre, både vegger og listverk. Jeg har brukt samme maling i gangen, det kan du se her 👍🏻
Svigermor og svigerfar var innom i går og tittet og svigermor likte veeeeldig godt fargen i gangen. Den kunne hun hatt på soverommet sa hun 😄


Når man er kort i utgangspunktet er det godt med skaft på rullen. Da når jo til og med jeg opp de fleste steder. På bildet under ser du at jeg har lagt en liste prøve inn mot veggen. Dette er gamle lister som var i huset. Disse skal vi kopiere og bruke i hele huset. Det er bevart lister rundt tre dørkarmer som er i fra det gamle interiøret.  Det er vi glad for at de kunne bevares. Det skal også brukes diverse dører som er gaaaamle !!


Dør bladene på bildet under har jeg pusset. De har jeg grunnet opp med oljebasert heftgrunn fra Nordsjø  og kvist og sperregrunn, en dør av vær. Man lærer litt som hobby maler og jeg har lært at det funker dårlig å male på gammel maling med vannbaserte produkter. Jeg har måtte ty til oljebasert heftgrunn på alle steder hvor jeg har malt på gammelt treverk. Jeg har testet dette litt. Med feks. vannbasert kvist og sperregrunn har det "blødd igjennom gult " og enkelte steder krakelert. Døren med oljebasert produkt ble fin med et strøk hvit maling på toppen. Døren med kvist og sperregrunn krakelerte og det blødde igjennom gulning. Jeg oppfordrer til å høre med spesialister dersom du skal male på gammelt treverk så slipper du å kansje gjøre jobben to ganger. Jeg sier bare hva erfaringen har vist meg 👍🏻 Jeg måtte pusse ned den ene døren og påføre et strøk med oljebasert. Nå er den klar til maling med vannbasert maling." Ha det gøy når du maler 😄😄😄 "
Når jeg ser på bildet under så tenker jeg på en kanon tøffe bildet som skal opp på veggen. Det er 100x150 stort. Det er "røft" og jeg gleder meg så :)))


Neste dør:
Resultatet får du se når jeg er ferdig. De kommer til å bli så hvite og glansfulle !

Nei...på tide å gjøre noe annet. Kaffekoppen er for lengst tom 😉

Ha en fin dag dere. Takk for at du tittet innom ❤

-Mona

Kommentarer

Populære innlegg