Tidsklemma !

Hei !

Du verden hvordan dagene bare forsvinner avgårde i Turbofart. De gjør kansje ikke det bokstavelig talt men det føles slik for oss. Vi har jo nå som mål og komme oss inn i huset i sentrum før mørketiden og vinteren tar til. Selve pakkingen og flyttingen er ikke det som skremmer meg mest men det er alt som gjenstår i huset. Vi må bli ferdig i 2 etg. med alle rommene og vi må ha et soverom klart. Det er mye snekker arbeid som gjenstår og det setter meg litt i "klemma" siden det ikke akkurat er mitt område. Jeg maler alt som kan tenkes å male men det mangler på malings arbeid også nå siden Jostein ikke klarer å "holde tritt" med arbeid. Han har holdt på med kjøkkenet en stund og da er det så mye annet som ikke kommer videre.
Kjøkkenet blir nå stående som det er inntil videre. Bryne Stein har vært og målt opp benkeplatene og de blir levert i slutten av August. Det går i mot ferie tider og mye stopper opp. Heldigvis legger vi planene ut i fra det. 400 meter spesial listverk er bestilt og kommer om et par uker. Da kan jeg male lister til jeg blir "blå i hodet" ! Smartpanel til soverommene blir levert denne uken og panel til stue taket er spesial bestilt i fra Bergene Holm. Så lenge bestillingen er i orden så er det bra og det stopper ihvertfall ikke opp for oss pga leverings problemer.

Nå er det i første omgang badet som står for tur. Rommet som skal bli bad har vært "lageret" vårt. Der har vi oppbevart alt verktøy og utstyr og ikke minst det er "spiserommet" vårt. Nå er det ryddet og klart og selvfølgelig så flyter det ganske bra alle andre plasser i huset. Det er bare å holde tunga rett i munnen. Vi er med godt mot men vi er slitne. Vi sko gjerne hatt litt mer tid.
Men men nå skal det lages bad så tar vi det derifra. Vi må få inn en rørlegger før rørleggeren tar ferie og så håper vi på en aldri så liten ferietur til Sverige selv også for det trenger vi.

Deler noen bilder i hvordan ståa er på kjøkkenet og litt ellers !Kjøl og Kjøl/frys er på plass. Dører kommer ikke på før jeg har ordnet knotter. Nå har jeg kjøpt noen på nett som er "made in china" så det blir jo gøy og se kvaliteten på de 😄 De får litt av en reis og de kommer nok ikke før om et par uker.Jeg maler og maler. Bordene under skal være på veggene i stua, det er glattkant bord. Slik det var opprinnelig. Du får se når det blir ferdig, er litt vanskelig å forklare. Jeg bruker Nordsjø kvist og sperregrunn først så det forsegler kvistene. Jeg rullet først og strøk over med pensel. 2 og 3 strøk med maling ble påført med bare pensel .
Så maler jeg lafte vegger i kjelleren. Jeg har valgt at vi skal beholde en gammel del i vært rom så langt det er mulig. Når jeg skriver "jeg" så er det nok flere som tenker at er det ikke "vi". Ideene og løsningene er det stort sett jeg som har tenkt ut og kommet fram til og Jostein utfører snekker arbeidet men han blir alltid spurt om han synes ting er greit.  Han er stort sett fornøyd uansett, han er vandt med at jeg har mange spesielle ideèr og løsninger 😄😄😄 
 Lafteveggene skal kombineres med smartpanel. Hvite laftevegger mot litt mørkere toner på veggene. Som vanlig grunner jeg med Oljebasert heftgrunn på gammel maling og gamle vegger. Veggene er på forhånd pusset og vasket med salmiakk.
Toppstrøk males i Nordsjø Professional for treverk, glans 40 . Fargen er klassisk hvit.Nok å gjøre men det blir jo bra til slutt, et strøk til på vær lafte vegg så er det ferdig malt og soverommene er klare for plating  👍🏻😊

Til slutt må jeg bare takke alle dere som leser innleggene mine. Det har vært utrolig stor respons på By innleggene mine, de 6 innleggene inkludert Streetart innlegget har hatt 7620 sidevisninger på 25 dager og det synes jeg er veldig bra. Totalt den siste måneden har jeg hatt 12500 sidevisninger inkludert oppussings innleggene og det synes jeg er morro da til å være en "liten blogger" og morro at dere gidder å lese 👍🏻😄

Legger ved link til de forskjellige dersom du ikke har fått de med deg 😊
Ha en super duper dag dere ❤︎

-Mona


Kommentarer

Populære innlegg