Nytt vindu i stue gavlen !

Hei !

Så ble det sommer igjen, fine greier ☀☀☀

I stuen er det som nevnt tidligere blitt tapensert. Det manglet en liten bit øverst i "gavlen" inne i stuen pga et vindu Jostein sko bytte. Når stillas ble rigget så var det klart for nytt vindu. Når man rigger et stillas ser man først hvor høyt det egentlig helt opp til gavlen på taket.


Vinduet som ble byttet er sannsynligvis originalt i fra tiden hvor taket i huset ble hevet. Noen vil nok mene at det er galskap å bytte ut et så gammelt vindu og ja vi vet alt om det at gamle vindu er dyrbare skatter som lett lar seg bruke med litt resturering. Men det har seg slik at vist man benytter seg av de originale gamle vinduene i et gammelt hus setter man ofte et varevindu på innsiden. Et varevindu har bedre glass og forebygger varmetap på innsiden. Dette lot seg ikke gjøre hos oss i gavlen så vi fikk Lunden Snekkerveksted til å lage ny kopi av det sprossede vinduet. 

Når Jostein byttet vinduet tok han ut det gamle på utsiden. Han sendte det nedover stillaset med assistanse i fra meg. Det nye ble satt inn i fra innsiden. Han tok ut rammene så sendte jeg vinduet og vindus rammene opp til han i stillaset, teamwork.Tunga rett i munnen mannen min....


Jeg kan liksom ikke skryte nok av hvor fine vinduene er og hvor dyktige de er på Lunden Snekkerverksted. De ordner det meste innen dører og vinduer. 


Nå som vinduet er på plass ble det gjort ferdig siste rest i stue taket og nå kan stuen males 👍🏻😄

Det er så gøy når rommene begynner å ta form. I neste innlegg får du se gangen som er blitt malt.

Ha en fin fin dag både med eller uten sol ☀⛅️

-MonaKommentarer

Populære innlegg