Vegg med kalkmaling og litt *personlig* !

Hei og GOOOOD Fredag !

Du verden sier jeg bare, det er 17 mai over helgen og på toppen av det hele er det Pinsehelgen. Jeg kan ikke huske at pinsen har vært så tidlig før. Været ser ut til å fortsette noenlunde bra så det er "tommel opp" !
I dag er det fridag fra "jobb" og oppussing.  Det gjør godt og det er liksom en "gulrot" på slutten av uken, i stedet for gulrot da tar vi en god bolle snop. Vi er begge veldig glad i snop, chips og film på en Fredags kveld. Det hadde sikkert hørt mye finere ut om jeg skrev "vi tar et glass vin på Fredags kvelden " men det gjør vi altså ikke. Ingen av oss drikker vin, jeg drikker faktisk ikke i det hele tatt. Kall meg gjerne kjip men kroppen min takler dårlig alkohol, det vet jeg av erfaring så jeg velger å la være. Jeg har mange andre gleder i livet som feks. at jeg er takknemlig for at jeg klarer å "jobbe litt" 2-3 timer pr dag til tross for at jeg har en kronisk sykdom som har styrt livet mitt de siste årene. Jeg er takknemlig for at det går litt bedre med MAMMA selv om vi fortsatt tar dag for dag, jeg er takknemlig for den flotte sønnen jeg har, og jeg er takknemlig for at jeg kan stå opp av senga vær dag.   Ja kort oppsumert så er jeg takknemlig for det livet i dag gir meg selv om jeg av og til "misunner" de som snakker om så fint om "det gode vinglasset" , det høres så fint ut :)))
Nok om det, i dag er jeg skikkelig HAPPY.
Jeg skal kjøre sønnen min ( han skal øvelseskjøre) til Lyngdal til kjæresten, Jostein og meg skal pynte på kirkegården så mormor og min bror Geir får det fint til 17 mai og vi skal besøke mamma og kansje "råne" en tur med henne i rullestolen ut i Sansehagen på "heimen" hennes! Mamma har hatt noen knalltøffe måneder nå, det har vært utrolig vondt å se på. Følelsen man sitter med når man ikke kan gjøre noe er så ubeskrivelig vond. Nå "ber jeg til høyere makter" om at hun må få en god periode hvor hun kan være litt stabil. Hun er akkurat lik sin egen mor, like tolmodig og klager lite. Hun er en FIGHTER og det kan de som kjenner henne skrive under på !
I dag håper jeg vi kan få tatt henne med ut å få litt frisk luft. Det er flere måneder siden sist !

*

I dette innlegget tenkte jeg å vise dere en vegg med kalk maling i huset vårt. Jeg bestemte tidlig at i spisestuen skal det være en "fondvegg" med kalkmaling så denne malingen skaffet jeg meg tidlig i prosessen.
Jeg maler stort sett med Nordsjø produkter men akkurat her er det brukt Pure & Original kalkmaling i fargen Storm. Jeg har brukt kalkmaling før, vi har det på soverommet vårt.


På laften har jeg valgt en Nordsjø Panellack matt i fargen Lake Storm. Det ser ganske skummelt ut når jeg åpner lokket og jeg tenkte "hva har jeg gjort" men jeg FØLGER ALLTID magefølelsen om ting er rett eller galt. Her sa den JA !


Ettersom denne lafte veggen ikke er av den fineste sorten og det er mye "hull" i den etter morr så valgte jeg å kjøre mørke toner på den for å skjule litt.


Så til fondveggen..


Jeg brukte ca 1 ltr maling og blandet inn ca 2 dl vann. Kalk maling er litt tung å arbeide med men resultatet er så bare så kult ! Blandingen holdt akkurat til en vegg som på bildet.


Her ser du den i "våt" tilstand, jeg har påført den med mine kunsteriske evner , det er ikke noe system når en maler med kalkmaling :


Her har den tørket :


Sammen med laften ble det ikke så "gæli" og jeg synes jeg traff ganske så bra med fargen på panellacken. Ja jeg mangler et bord med lack på toppen av laften men der skal det være en hvitt bord over :) Den nederste delen på laften som er sort skal også males i kalkmaling.


Her skal det brukes gammelt gulv i fra Loftet. Tror det blir stilig, eller det SKAL bli stilig :)
Nå har det slik at Jostein mente vi burde kjøre kalkmaling på de andre to veggene i spisestuen også for han likte så godt resultatet. Jeg hører på han så han får litt han sko ha sagt og kjører det på resten også...
Men før det blir tid til det skal vi tapensere i stuen. Jeg fant en helt slett tapet på Monter som vi kunne bruke, eller nærmere bestemt en Fiberduk. Jeg vil ha slette vegger men ikke male rett på gips så da ble det løsningen. Det skal pinsen brukes til....hold hviledagen hellig osv. jada men vi har ikke tid til det :)))

Ha en FANTASTSISK FREDAG, PINSE og 17. MAI kjære lesere :)

Klem fra meg, Mona :)
Kommentarer

Populære innlegg