Dette må du SE!

Gooood Fredag dere !

I dag har jeg noe jeg må vise dere ! Dere som har fulgt bloggen siden begynnelsen av renoveringen har det nok Kansje i minnet om hvordan "det" så ut i huset i starten.. 
Uansett i dag handler det om lafte vegg. 
Mine "måneder" med arbeid og slit med disse veggene har begynt å gi resultater. Jeg var helt utladet når påsken inntok og jeg måtte ha en pause. Innlegget kan du lese her ! Det var maaaange som leste akkurat det innlegget, sikkert pga overskriften :)) Det var ikke så dramatisk som overskriften  "antyder" men det var en god måte å ordlegge seg på. Min erfaring med å renovere laft :
Først og fremst må du ha et hus med laft og du må ha et stort ØNSKE om å bevare den ! 
Et av de største kriteriene når vi valgte å kjøpe enda et hus var akkurat lafte vegger, det måtte ha lafte vegger. Vist du lurer på hvorfor : Tja...laften fascinerer meg på et vis. Jeg liker måten det er bygget på, det er skikkelig tømmer og det er en del av en tid langt tilbake. Huset vi har kjøpt er fra 1800 tallet så veggene er gaamle. 
Dette er hva jeg har gjort med veggene. De fleste veggene hadde tapet , lag på lag på lag. Det ble fjernet med tapet fjerner. Neste steg var fjerning av spiker og det var det mange av. Fjernet så mye jeg klarte, noen måtte bare dores inn i veggen siden de brakk i forsøket på og få de ut.  Deretter hadde enkelte vegger et eller to strøk med maling. Det var en utfordring. Jeg prøvde Malingsfjerner men det funket dårlig i mitt tilfelle. Den beste løsningen ble å pusse ! Pusse, pusse og pusse. Jeg brukte båndsliper til det groveste og multisliper fra Bosch til fin arbeidet. Etter all sliping rensket jeg sprekkene i mellom laften , fjernet gammel "isolering" som var stappet inn i mellom sprekker og gjorde det så rent som mulig. 
Til slutt vasker jeg veggene en gang med salmiakk vann og en gang med rent vann. 

Så var det klart til behandling !

Da tar vi først et par FØR BILDE :


L
Jeg kan med hånden på hjertet si at alle disse lafte veggene har vært helt og holdent mitt prosjekt. Jeg har googlet og lest meg fram til enkelte ting for jeg var fast bestemt på at dette sko jeg få til ! 
Når jeg i dag ser hva jeg har fått til og hvordan resultatet har blitt i det første rommet ( kjøkkenet ) så er det verdt alt slitet. Jeg er strålende fornøyd med meg selv og det er jeg ikke redd for å si ! 

Mission Completed ! 

Etter ( mangler å male den nederste delen mot gulvet ) :

Veggene er lysnet med en hvit pigmentert beis først og så en mørkere ! Den mørke er avstrøket !
For produkt info send mail til : Behind A Blue Door


Voilà :Gammelt kan bli "nytt" !

Med et stort smil tar jeg da Fredags fri. Jeg skal slappe av i kveld med en solid snop skål, en god film  og kjenne skuldrene senke seg et hakk :) 

God Fredag !
Klem fra meg , Mona 

Kommentarer

Populære innlegg