Takk mamma og pappa !

Hei ! ( Personlig )

I dag er det en skikkelig "grå mandag" etter noen nydelige vårdager kom det en skikkelig grå dag ( vær messig da ) ! Solen kommer igjen sies det på vær meldingen.
Håper dere har hatt en fin helg. Vi har hatt en meget fin helg. Lørdag jobbet vi i huset, vi øvelses kjørte med sønnen min på ettermiddagen og på kvelden slappet vi av. Søndag skiftet Jostein dekk på arbeids bilen sin og deretter vasket han den og vår bil, med sin nye høytrykkspyler. Den gamle var kaputt og en ny måtte han ha.  Han var så kry for denne fantastiske nye spyleren. Mannfolk og "verktøyene" sine, det er som meg og mine "dubeditter".   Min viktigste "dubeditt" akkkurat nå er pcen. Nå skriver jeg vel vitende om at pcen snart stopper pga overoppheting. Men i dag skal jeg ha ut et takke innlegg til mamma.

( bilder i fra arkivet mitt :)...)


Ang pcen så er mamma min reddende engel og  hun har ønsket å gi meg en ny. Hun lever på det lille hun har igjen av trygden sin etter at sykeheimen har tatt sitt. For en stund siden fikk hun en liten arv fra en slektning og det gjorde hverdagen litt lettere økonomisk. Det er ikke mye det blir igjen av trygden når man bor på sykeheim for der forsvinner det meste,  og da er det som en "gave fra oven" når man får noe å spe på med i hverdagen.
Nå tar hun av sine spare penger for å gi meg en pc ( for jeg må jo kunne blogge sier hun ) og søsteren min får sin del. Hun er alltid RETTFERDIG og gjør ikke forskjell på oss søstre, hun tenker på andre fremfor seg selv og hun har ikke minst et hjerte av gull. Tusen takk snille mamma. Nå selger jeg den gamle telefonen min, sper på med noen sparte bursdags penger og tar gaven i fra mamma og kjøper meg en GOD pc til fremtidige blogg innlegg.
Vist dere lurer på hvorfor jeg ikke bare gikk rett til butikken og kjøpte en ny og bruker sparte penger ?? Det har seg slik at jeg er vokst opp i et hjem der "sløsing" aldri har vært et tema. Mamma og pappa måtte jobbe hardt for å få det til å gå rundt. Vi gledet oss til jul når vi kansje fikk noe som stod på ønskelisten, når vi begynte på nytt skoleår så fikk vi nye klær og Kansje til 17 mai ,osv...slik er jeg vandt !
I dagens tider har barn problemer med å skrive en ønskeliste og de får klær hele tiden for å være "med på motene" , jeg personlig likte best gode gamle dager.

Jeg har tatt med meg den økonomiske lærdommen i fra barndommen på min vei og jeg har alltid vært fornuftig ! Jeg har full kontroll på regninger inn og ut. Jeg vet ikke hva å leve i fra lønn til lønn er, jeg har så godt som aldri opplevd å ha en skrapet konto. Her i hus settes penger bort vær måned til div utgifter. Når regninger kommer er det bare å betale de i fra rette kontoen hvor vi har spart opp penger.
Vi trenger ikke å spise "spaggetti" i en uke for vi fikk en kommunal regning. Jeg MÅ ha orden på økonomien og vi går igjennom alle utgifter og kostander 1-2 ganger i året for å se om vi må sette opp diverse trekk osv. Systemet vi bruker fungerer perfekt men det trenger at du er strukturert og klarer å la spare pengene stå ! Trenger DU hjelp  med å lage et greit budsjett Som er enkelt å følge er det bare å sende meg en mail =))
Jeg synes det er leit å se når så mange går i "luksusfellen " og lever i fra måned til måned, det er nok av slike tilfeller.

Nok om det....poenget mitt med dette innlegget var å takke mamma for ny pc og jeg vil også takke både Mamma og Pappa for å ha lært meg mye om det å sette pris på "penger" og gaver !Nå skal jeg snart ta meg en bytur og se på ny pc, og det føles nesten som julaften :))))

Ha en super duper Mandag ! Oppdatering i fra huset kommer ....

Klem, Mona


Kommentarer

Populære innlegg