Legging av Ulfven Fliser !

Heisan !

Ny dag , ny uke og nye muligheter ! Dette er mitt første innlegg i fra ny pc. Utrolig hvor mye lettere og behageligere nye pcér er blitt i dagens tider. Den gamle pcen min var som å ha en svær elefant i fanget i fohold til min nye. Det er mye å sette seg inn i med et nytt system. Jeg hadde jo Windows 7 på min gamle og mye har skjedd siden da. Min første prioritet var virus program. Jeg bruker Norton og har hatt det i mange år og jeg må bare fortelle om det gode servicen i fra Norton. Jeg hadde problemer med nedlastingen og produkt nøkkel så jeg åpnet et chat vindu og fikk hjelp nesten med en gang. Det kuleste av alt var at personen med godkjenning i fra meg logget seg inn på min pc og installerte hele greia for meg...snakk om fremtidig utvikling. Jeg ble så imponert når jeg så en annen person bevege pila rundt på min pc...nesten litt skremmende på samme tid hvordan ting er mulig. Problemet ble ihverfall løst. 
Nok om det ! Over til huset .
Vi har nå lagt fliser på kjøkken gulvet. Flisene er i fra Ulfven og heter Theodor.  De er nok ikke for hvem som helst med tanke på mønsteret, men jeg er ingen hvem som helst og jeg liker å gjøre det litt annerledes. Jeg stoler alltid på mitt eget instinkt om hva som blir bra og hvordan jeg tenker ut at ting skal være, om andre liker det eller ei spiller egentlig ikke så stor rolle. Vi skaper jo alle hjemmene våre etter vår egen smak og det vi trives best med. Da blir livskvaliteten i hjemmet best. 

Flisene vi har valgt i fra Ulfven er sementfliser. Vær og en flis er håndlaget og det tar ca 5 min å lage en enkelt flis. Du kan se video om hvordan de lages her !Før vi startet med å legge flisene ble gulvet primet og deretter passet vi på at det var rent på gulvet.


Alt utstyr gjordes klart før vi begynte. Vi gjorde dette sammen, jeg vil nok si at det er en absolutt fordel å være to personer på dette med mindre man er meget erfaren fliselegger. En grei leggeanvisnig finner du hos flisekompaniet eller på Ulfven sine nettsider.


Det tar sin tid men så lenge man er forberedt på det så går det helt fint. Jostein kappet og la fliser mens jeg fuktet flisene, vasket limrester og hentet og pakket ut fliser.
Det brukes en grovtannet sparkel til fliselimet. Trykk flisene på plass så du er sikker på at de ligger jevnt, bruk gjerne vater ! Til fugene brukte vi fyrstikker siden vi ville ha ca 2mm fug. Fikk ikke tak i så små flisekryss.
Riktig måling før kapping :)
Flisene kappes med vinkelsliper og de er enkle å skjære i...


 Flisene vi valgte er ikke imprignerte så det er derfor ekstra viktig at limrester fjernes for ikke å sette flekker på flisen.

 Ikke langt igjen :)))


Vist du en gang skal legge Ulfven fliser så hold "tunga rett i munnen " og sjekk mønsteret godt for det er fort gjort å legge feil.. Det skjedde oss et par ganger men vi fanget det opp ettersom vi hele tiden så over rekke for rekke... 
Bildet under feks. var det en feil på flisa, det manglet en "dott" i hjørnet, Jostein fanget de heldigvis opp !

Dagens tips : Vær NØYE !
Resultatet får du se når jeg finner ut av hvor de siste bildene jeg overførte forsvant hen, tar litt tid å finne ut av alt med ny pc men det passer å vise helhets bilde i sammen med neste prosess, imprignering !

Ha en fin dag dere og takk for at du tittet innom. Følg gjerne Behind A Blue Door på facebook !

-Mona
Kommentarer

Populære innlegg