Oppdatering !

Hei ! ( Renovering )
Da er det sannelig på tide med en oppdatering i fra huset her på bloggen.
Forandringene er ikke så store siden siste renoverings innlegg men det gjøres jo noe. Noen ganger er ting mer synlige enn andre. 
Dette har blitt gjort siden sist : 
Kjøkkentaket er ferdig malt i fargen Klassisk hvit, glans 80. Taket er rulle malt og ikke avstrøket med kost. Det er så mye ujevn heter i taket siden det er så gammelt så derfor ble det brukt bare rulle.
Taket i spisestuen er ferdig ( på lørdag ). Her gjorde jeg følgende.
Bjelkene er gamle og selve tak bordene er nye. Bjelkene ble påført kvist og sperregrunn 2 strøk, oljebasert heftgrunn 1strøk (pga problemene med gjennom bløing ) og malt 2 strøk med klassisk hvit i glans 80. Selve tak bordene gikk jeg over alt med kvist og sperregrunn 1 strøk, deretter alle kvister et strøk til så avsluttet jeg med 2 strøk med klassisk hvit i 80 glans. Jeg brukte rulle i taket her og strøk av med kost for å få finere finish.Kjekt å kunne stå i trinn 5 i gardin trapp og allikavel være under taket :) Noen ganger er kortvokst ganske ok :)
Blank og vakker finish, jeg er fornøyd :)


*


Jostein jobber med sine ting. Han bytter litt på oppgavene ettersom det passer ut. Han har ryddet kjøkkengulvet og smurt det inn med primer ( primer forsegler liksom underlaget ) i vente på at det tørket så gipser han litt, fjerner noe gammelt elektrisk i gangen oppe og finner noe her og der som gjenstår.Lørdag ble det lagt varme kabler på kjøkken gulvet. Da hjalp jeg til litt med festing av " mattene" på gulvet som kablene festet på. Mattene ble festet med stifter / stifte pistol. Jostein la selve kablene. Kablene festes med små klipser til "nettingen" og det er maaaaange klipser. Jostein ble helt nummen i fingrene etter alle klipsene. Hørtes ut som han var glad han ikke gjorde dette til vanlig :)
Det går fremover og det er nok å gjøre men det går veldig greit. Vi skulle selvfølgelig ønske det gikk litt fortere med enkelte ting men nå er det slik. Jeg har mine begrensninger og Jostein trenger også hvile. 
Tror det er bedre å bruke litt lengre tid enn å ødelegge seg å miste gleden over å renoverer. 

Dagens tips er : Tenk fornuftig !

Innimellom får vi også besøk i huset og det er koselig :)
Ha en kjempe fin dag med eller uten sol :)

-Mona 

Kommentarer

Populære innlegg