Gulrot kake !

Hei !

I dag har jeg bakt gulrotkake. André ba meg lage en til å ta med til klassen. Jeg bruker samme oppskrift vær gang jeg baker gulrotkake. Oppskriften stod i et Rimi hefte for mange år siden. Siden har jeg alltid brukt den. Jeg synes den er veldig god. Jeg pleier alltid å lage den i en rund form men nå prøvde jeg meg på 1 1/2 oppskrift og tok en "liten" langpanne. Den ble ikke like høy som den pleier i rund form men smaken er den samme.

Deler oppskriften med dere lesere i dag, kansje du får lyst å bake litt til helgen.

Du trenger :

* 4 egg
* 2,5 dl Sukker
* 2,5 dl hvetemel
* 3 ts kanel
* 2 ts natron
* 1/2 ts salt
* 1 ts vaniljesukker
* 1 dl. olje
* 4 dl revne gulrøtter

Ostekrem:

* 125 gr fløteost
* 125 gr melis
* 1 ts. vaniljesukker

Slik gjør du:

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Bland det vekselvis med oljen i eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøtter til slutt. Stek kaken i smurt rund eller firkantet form ved 180 grader i ca 1 time. Visp sammen ost, melis og vaniljesukker. Dekk kaken og pynt evnt. med gulrotstrimler som du lager med ostehøvel !


Den ble ikke så høg i denne formen med 1 1/2 oppskrift men smaken er jo den viktigste :)


I glasuren brukte jeg litt vaniljepulver så den får litt ekstra vanilje smak !
Fin tekst på dagens sitat på kalenderen by the way, tenk på den mamma.


Det er LOV Å PRØVESMAKE :)) Kunne spist hele kaka jeg !!!
Kaken er klar til å innta klasserommet og det er bare å si Velbekomme !

 I ettermiddag skal flisene fuges. Kjenner at jeg er litt tom for energi så jeg hiver meg litt på sofaen så jeg orker ettermiddagens økt.
Ha en fin dag !
-MonaKommentarer

Populære innlegg