Frustrerende !

Goooood Fredag dere :))

Solen skinner og det er Fredag, det er digg det. I dag er det som alle andre Fredager renoverings fri og vi bruker ettermiddagene på Fredager til å besøke familie og kvelden til å koble av med en god film og snop. I dag skal vi se Bridge Of Spies med Tom Hanks, den har endelig blitt lagt ut som leiefilm på Altibox. Enkelte filmer ligger i filmleie som kjøpefilm i begynnelsen og det er litt teit synes jeg, men nå er den lagt ut for leie og jeg har gledet meg til filmen, tror den er god.
I går la jeg ut på Facebook på siden min Behind A Blue Door at jeg skal prøve å skille innleggene i mellom renoveringen og personlig så ikke innleggene blir så blandet :)

Renoveringen :

Det er litt frustrerende om dagen når ting ikke går helt som tenkt i huset. Jostein sine planer går som det skal men min plan om å være ferdig å male kjøkken taket innen ukeslutt går i dass.
Taket har fått et strøk med kvist og sperregrunn for at ikke noe skal "blø" igjennom. Taket er jo tidligere behandlet med forskjellige produkter og det er her problemet ligger. På Tirsdag ble det første strøket lagt som du kan se i dette innlegget. På Onsdag når vi kom ned i huset hadde det trengt igjennom et rust lignende preg enkelte steder i taket. Planen om å male taket ble erstattet av enda mer kvist og sperregrunn på for å stoppe denne gjennom trengingen.

Tommel opp ikke gi opp :)))


På Torsdag steg håpet for at jeg kunne begynne å male taket men neida samme problem igjen. Det skjer rett og slett noe med den gamle malingen når jeg påfører vannbasert kvist og sperregrunn. Da får vi gjøre som malermester Terje sa og prøve med oljebasert heftgrunn. Får heller stå i den sterke lukten i fra oljemalingen. I spisestuen er det samme problem på bjelkene for vi har bevart de gamle . Taket er nytt. På bildet under ser du hvordan det gule trenger igjennom på bjelkene i spiserommet...
Her trengs det rette tiltak...

Håper det er løsningen som skal til med oljebasert heftgrunn og at taket blir klart til maling over helgen. Det må gjøres ferdig for vi skal snart legge varmekabler, flyte gulvet og legge fliser. Kjøkkenet kommer  også om under to uker men vi er ikke klare til da med montering.

Må vise dere den ene bjelken i taket på kjøkkenet, den er bare så utrolig skjev. Helt utrolig at den har klart å vri seg slik, det er nesten komisk. Vet ikke om du ser det så godt på bildene men jeg måtte legge det ut her..

Komisk :)

La oss se hva Jostein har fått gjort.

Etter det elektriske begynte han på panel veggen som blir bak kjøkkenskapene. Vi valgte panel for det er et rimelig alternativ og det blir skjult bak skap. Hele veggen blir skap.Jeg tar en liten "tenkepause" ....

Laften på kjøkkenet vaskes med salmiakk vann og det trengtes.  Nå er veggen klar for beis ! Det gjøres litt her å der å alle veier og dagene ruller å går...

Ha en kjempefin Fredag og helg dere :)

-MonaKommentarer

Populære innlegg